Interne discussie bij Ajax over sensationele terugkeer: 'Er is best wat twijfel' | OneFootball

Interne discussie bij Ajax over sensationele terugkeer: 'Er is best wat twijfel' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 ottobre 2024

Interne discussie bij Ajax over sensationele terugkeer: 'Er is best wat twijfel'

Immagine dell'articolo:Interne discussie bij Ajax over sensationele terugkeer: 'Er is best wat twijfel'
Immagine dell'articolo:Interne discussie bij Ajax over sensationele terugkeer: 'Er is best wat twijfel'

© Videostill ESPN

Ajax twijfelt over de mogelijke terugkeer van Antony, zegt Mike Verweij. De buitenspeler van Manchester United werd onlangs in verband gebracht met een verhuurperiode vanaf januari, waarbij Ajax als mogelijke bestemming wordt genoemd. De 24-jarige rechtsbuiten zou tijdelijk bij een andere club kunnen spelen om zijn vorm te hervinden. Vanwege zijn eerdere successen in Amsterdam lijkt Ajax een logische optie.


OneFootball Video


“Binnen Ajax is er ook best wat twijfel over het terughalen van Antony, als die mogelijkheid zich voordoet. Daar is intern discussie over gaande”, zegt Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. De Ajax-watcher is zelf positief over een terugkeer van de aanvaller. "Ik zou die discussie, zeker na het zien van Wout Weghorst, Bertrand Traoré en Davy Klaassen, gewoon stoppen. Als Antony terugkomt in de Eredivisie, waant hij zich ook in het kinderparadijs."

De clubwatcher benadrukt dat het in Nederland relatief eenvoudig is om indruk te maken: “Je kunt in de Eredivisie gewoon heel makkelijk heel veel scoren”, stelt Verweij. "Maar bij Ajax vragen ze zich af of het een goede beslissing is om een Braziliaan te halen die het bij Manchester United niet heeft gered en dus ook wel redelijk in de put zit. Ik denk wel dat het een goede beslissing zou zijn.”

Antony groeide in zijn twee seizoenen bij Ajax uit tot absolute smaakmaker en was in 82 duels goed voor 24 goals en 22 assists. Bij Manchester United kwam de 16-voudig international in 86 wedstrijden tot slechts 12 doelpunten en 5 assists. Het contract van de 24-jarige buitenspeler loopt nog tot de zomer van 2027.

Naast Ajax hebben ook Newcastle United en Crystal Palace oren naar de komst van Antony. Beide clubs willen de winterse transferperiode aangrijpen om hun voorhoede te versterken en de rechtsbuiten van Manchester United zou uitstekend in de transferplannen van beide clubs passen. Ajax wordt echter gezien als grootste kanshebber.

Visualizza l' imprint del creator