Jans: ''Als Feyenoord dit niveau vasthoudt, dan gaan ze niet veel punten verliezen'' | OneFootball

Jans: ''Als Feyenoord dit niveau vasthoudt, dan gaan ze niet veel punten verliezen'' | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·27 ottobre 2024

Jans: ''Als Feyenoord dit niveau vasthoudt, dan gaan ze niet veel punten verliezen''

Immagine dell'articolo:Jans: ''Als Feyenoord dit niveau vasthoudt, dan gaan ze niet veel punten verliezen''

Ron Jans verwijt zijn ploeg vrij weinig tegen Feyenoord. De Rotterdammers wisten zondagmiddag FC Utrecht de eerste competitienederlaag toe te dienen. De trainer van de Domstedelingen zag zijn collega-trainer Brian Priske als verdiende winnaar van het veld stappen.

"Nee, er valt niks af te dingen aan de zege van Feyenoord," begint Jans het interview met ESPN. "We hebben woensdag Feyenoord tegen Benfica gezien. We hadden vooraf gezegd dat we het tempo zo hoog mogelijk wilden houden. We wilden graag druk zetten met het publiek erachter, dat lukte de eerste minuten. Alleen dan krijg je heel snel de tegengoal. We stonden achterin op drie meter, maar dat moest een halve meter zijn. Er kwam een goede goal van Feyenoord uit, daarna hebben we veel geprobeerd. Maar we kwamen de eerste helft helemaal niet aan kansen toe."


OneFootball Video


"Vooraf hadden we gezegd dat we van achteruit niet in de val wilden lopen, opbouwen en de bal verliezen. We slaan over. Dan moet je voorin de bal vasthouden of de tweede bal hebben, dat lukte niet goed de eerste helft. Het enige: het was maar 0-1. Ze hadden wel de controle. De tweede helft kregen we wel mogelijkheden en een kans met Nick Viergever en een afgekeurde goal. Op dat soort momenten moet je dan hopen. Dan kan je weer terug in de wedstrijd komen. Het was gewoon verdiend. Als Feyenoord dit niveau vasthoudt, dan gaan ze niet veel punten verliezen."

Quinten Timber werd vrijgelaten bij de 0-2, maar Jans wil niet te kritisch zijn naar zijn ploeg. Het tweede Rotterdamse doelpunt was vooral te danken aan de kwaliteiten van de middenvelder. "Eerst draait Timber weg en heeft hij tijd om te schieten. Neem ik mijn spelers iets kwalijk? Je kunt ook wel eens een tegenstander een compliment geven dat hij niet blind schiet en gewoon de bal in de hoek neerlegt. Na de 2-0 had ik even het gevoel dat we het opgaven. De jongens pakten toch de draad weer op. We hebben het geprobeerd, maar uiteindelijk was Feyenoord vandaag beter."

Visualizza l' imprint del creator