Juventus heeft genoeg gezien en gaat kassa Ajax laten rinkelen | OneFootball

Juventus heeft genoeg gezien en gaat kassa Ajax laten rinkelen | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22 ottobre 2024

Juventus heeft genoeg gezien en gaat kassa Ajax laten rinkelen

Immagine dell'articolo:Juventus heeft genoeg gezien en gaat kassa Ajax laten rinkelen
Immagine dell'articolo:Juventus heeft genoeg gezien en gaat kassa Ajax laten rinkelen
Immagine dell'articolo:Juventus heeft genoeg gezien en gaat kassa Ajax laten rinkelen

© IMAGO

Ajax kan komende zomer een financiële meevaller verwachten. Volgens Gianluca Di Marzio wil Juventus namelijk overgaan tot de definitieve overname van Francesco Conceição, die momenteel gehuurd wordt van FC Porto. Voor de Amsterdammers betekent dit goed nieuws, daar er bij de verkoop van de 21-jarige aanvaller een doorverkooppercentage is bedongen.


OneFootball Video


Conceição keerde na een teleurstellende eerste seizoen bij Ajax op huurbasis terug naar Porto, dat hem afgelopen zomer voor 10,5 miljoen euro definitief overnam. De ontwikkeling van de Portugees international en de strubbelingen intern zorgden echter voor een snel vertrek. Juventus nam Conceição op huurbasis over en betaalde zeven miljoen euro. Voor nog eens 26 miljoen euro extra bedong de Italiaanse topclub de optie voor de definitieve overname van de buitenspeler.

Hoewel Conceição door blessureleed en een schorsing nog niet optimaal gebruikt kon worden door Thiago Motta, is de clubleiding van Juventus wel overtuigd geraakt in de korte tijd dat de dribbelaar in Turijn speelt. Conceição kwam in vier optredens voor Juventus twee keer tot scoren en was daarnaast goed voor één assist. Hij miste drie duels wegens een spierblessure en ontving in het thuisduel tegen Cagliari (1-1) twee keer geel.

De verwachting is dat Juventus en Porto op korte termijn al om tafel gaan om de voorwaarden voor de definitieve transfer van Conceição te bespreken. Het totaalbedrag voor de overname van de vleugelspits zou bepaald zijn op 33 tot 34 miljoen euro, inclusief de huursom van 7 miljoen euro. Juventus zou daarmee het contract van Conceição, die nog tot medio 2029 vastligt bij Porto, kunnen afkopen.

Voor Ajax betekent een dergelijke definitieve transfer ook goed nieuws, daar de Amsterdammers tien procent incasseren van de winst die Porto maakt op de verkoop van Conceiçao. Het is niet bekend of dit over het totaalbedrag van maximaal 34 miljoen euro wordt berekend. Indien dit niet het geval is, incasseert Ajax maximaal 1,65 miljoen euro. Wanneer de Amsterdamse club wel over het gehele bedrag tien procent ontvangt, komt er 2,35 miljoen euro binnen.

Visualizza l' imprint del creator