Liverpool heeft transfervrije opvolger van Virgil van Dijk in het vizier | OneFootball

Liverpool heeft transfervrije opvolger van Virgil van Dijk in het vizier | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 ottobre 2024

Liverpool heeft transfervrije opvolger van Virgil van Dijk in het vizier

Immagine dell'articolo:Liverpool heeft transfervrije opvolger van Virgil van Dijk in het vizier
Immagine dell'articolo:Liverpool heeft transfervrije opvolger van Virgil van Dijk in het vizier

© IMAGO

Jonathan Tah staat op de verlanglijst van Liverpool, weten Engelse media. De Engelse topclub houdt voorzichtig rekening met een vertrek van Virgil van Dijk, die in verband wordt gebracht met een overstap naar Saoedi-Arabië. Tah zou door zijn aflopende contract bij Bayer Leverkusen een goedkope opvolger kunnen zijn.


OneFootball Video


Door het kortlopende contract kan Tah in januari een overeenkomst sluiten met een club buiten Duitsland over een transfervrije overstap komende zomer. Naast Liverpool wordt Inter ook genoemd als mogelijke bestemming. De Italiaanse kampioen is zelfs vastberaden om Liverpool af te troeven en in januari snel in onderhandeling met de mandekker.

Tah wordt al maanden in verband gebracht met een toptransfer. De 28-jarige Duitser staat ook in de nadrukkelijke belangstelling van Real Madrid, Bayern München en Barcelona. Bayern had zelfs afgelopen zomer volgens Christian Falk al een overeenkomst met hem bereikt over een contract met een jaarsalaris van negen miljoen euro, dat door bonussen kan oplopen tot twaalf miljoen euro. De raad van commissarissen zette echter een streep door de komst van Tah, omdat hij te duur zou zijn als Kingsley Coman niet verkocht zou worden.

Tah speelde afgelopen seizoen een sleutelrol in het elftal van Xabi Alonso. Mede door de 32-voudig international wist Bayer Leverkusen voor het eerst in de clubhistorie de landstitel te winnen. De mandekker speelde 48 duels en was daarin goed voor 6 goals en 1 assist. Dit seizoen staat de teller op elf wedstrijden en een doelpunt.

Naast Tah zet Liverpool naar verluidt ook in op de komst van Dan Ndoye. De aanvaller van Bologna staat tevens op de lijst bij Inter en wordt door zijn club gewaardeerd op 25 miljoen euro. De 23-jarige Zwitser speelde 79 minuten mee in het Champions League-duel met Liverpool, dat the Reds met 2-0 wonnen.

Visualizza l' imprint del creator