Mario Been baart opzien: 'Completer dan Luuk de Jong, ik zou hem durven ruilen' | OneFootball

Mario Been baart opzien: 'Completer dan Luuk de Jong, ik zou hem durven ruilen' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·27 ottobre 2024

Mario Been baart opzien: 'Completer dan Luuk de Jong, ik zou hem durven ruilen'

Immagine dell'articolo:Mario Been baart opzien: 'Completer dan Luuk de Jong, ik zou hem durven ruilen'
Immagine dell'articolo:Mario Been baart opzien: 'Completer dan Luuk de Jong, ik zou hem durven ruilen'
Immagine dell'articolo:Mario Been baart opzien: 'Completer dan Luuk de Jong, ik zou hem durven ruilen'

© ESPN

Ricardo Pepi was zaterdagavond met twee doelpunten de grote man aan de kant van PSV tegen PEC Zwolle (6-0). De Amerikaan kreeg van Peter Bosz de voorkeur boven Luuk de Jong en maakte de verwachtingen meer dan waar. Mario Been is van mening dat Bosz voor een uiterst lastig dilemma staat, nu Pepi steeds harder op de deur bonkt in Eindhoven.


OneFootball Video


Pepi kreeg tegen PEC Zwolle de kans om zich vanaf de aftrap te bewijzen en stelde niet teleur. Zijn tweede doelpunt van de avond, de 4-0, werd door Been zelfs bestempeld als een ‘geweldige goal’. Het optreden van Pepi leidde tot een discussie over zijn rol binnen het team, waarbij Been openlijk zijn bewondering uitsprak voor de jonge spits. "Als hij nog vaker zou spelen - vaker dan Luuk - zou het dan ook zo goed gaan met PSV?" vroeg Been zich af in het programma De Eretribune op ESPN. De analist ging verder: "Ik vind hem wat completer dan De Jong. Hoe hij afwerkt, daar zit zoveel gevoel achter. Kwalitatief vind ik hem echt heel erg goed."

Been gaf aan dat hij er zeker voor zou pleiten om Pepi vaker te laten starten. Volgens hem verdient de Amerikaan meer kansen om zich te laten zien, vooral in het drukke wedstrijdschema van PSV. "Hij mag relatief vaker gaan spelen," stelde Been, die Pepi als een serieuze concurrent ziet voor De Jong. De fysiek sterke De Jong heeft een belangrijke rol binnen het team, maar Been benadrukte dat de fitheid van beide spelers van invloed kan zijn op de keuze van trainer Bosz. "Met het schema dat PSV speelt, lijkt het me logisch. Hij is zeker niet minder dan Luuk de Jong."

Been gaf verder aan dat Pepi's mobiliteit in bepaalde wedstrijden een voordeel kan zijn. "Uit bij Paris Saint-Germain zou ik ook met hem durven starten," vertelde de analist. In wedstrijden waar snelheid en wendbaarheid cruciaal zijn, zoals tegen PSG, zou Pepi volgens Been goed van pas kunnen komen. "Hij is wat mobieler dan De Jong. Dan kan je in de omschakeling spelen. Ik zou hem durven ruilen." Zijn argumenten weerspiegelden zijn visie dat Pepi in bepaalde speelstijlen en wedstrijden een betere aanvulling kan zijn op het team dan De Jong.

UITGELICHT

Na afloop werd Pepi voor de camera's van ESPN gevraagd naar zijn geduld als tweede spits. “Hoe zit het met je geduld?” vroeg Hans Kraay junior, en voegde eraan toe: “Het is beter om te zeggen dat je geen geduld hebt.” Pepi reageerde echter kalm en met een glimlach op deze opmerking van de ESPN-verslaggever. “Nee, ik ben geduldig. Het is niet aan mij om te beslissen of ik in de basis start,” antwoordde hij resoluut. Hij benadrukte dat zijn focus volledig ligt op het bijdragen aan het succes van het team, ongeacht zijn positie op het veld. “Ik heb het zo vaak gezegd: het maakt niet uit wat mijn rol is, ik doe gewoon mijn best voor het team.”

De discussie rondom Pepi en De Jong toont het luxeprobleem waarmee PSV op dit moment te maken heeft. Beide spitsen hebben verschillende kwaliteiten die hen waardevol maken voor de ploeg, maar het lijkt erop dat Pepi’s speelstijl en afwerkingsvermogen op dit moment een frisse toevoeging zijn voor de aanval van PSV. De vraag blijft echter hoe Bosz deze concurrentiestrijd gaat managen. Gezien de zware competitie en Europese verplichtingen, zou Been Pepi graag meer minuten zien maken en mogelijk zelfs als eerste keuze boven De Jong willen zien, afhankelijk van de tegenstander en wedstrijdsituatie.

Visualizza l' imprint del creator