PSG klopt na megatransfers Messi, Neymar en Mbappé aan bij Arne Slot | OneFootball

PSG klopt na megatransfers Messi, Neymar en Mbappé aan bij Arne Slot | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·4 ottobre 2024

PSG klopt na megatransfers Messi, Neymar en Mbappé aan bij Arne Slot

Immagine dell'articolo:PSG klopt na megatransfers Messi, Neymar en Mbappé aan bij Arne Slot
Immagine dell'articolo:PSG klopt na megatransfers Messi, Neymar en Mbappé aan bij Arne Slot

© IMAGO

Paris Saint-Germain is erg gecharmeerd van de diensten van Mohamed Salah, zo melden Engelse media. Het bestuur van de Franse topclub wil, na het vertrek van Kylian Mbappé naar Real Madrid, komende zomer een grote naam toevoegen aan de selectie. De Egyptische superster van Liverpool staat hoog op het wensenlijstje en is door zijn contractsituatie een interessante optie voor PSG.


OneFootball Video


Salah loopt komende zomer uit zijn contract bij Liverpool. De verwachting is dat de linkspoot zijn verbintenis niet gaat verlengen. Geluiden uit Engeland geven te kennen dat trainer Arne Slot achter de schermen al voorsorteert op een vertrek van de aanvaller aan het einde van het seizoen. Zo werd Liverpool door BILD in verband gebracht met Karim Adeyemi van Borussia Dortmund. De Engelse topclub zou vijftig miljoen euro over hebben voor de aanvaller, die een hattrick maakte in de Champions League afgelopen week.

Vanaf januari is Salah officieel vrij om te onderhandelen met andere clubs. PSG zal in die periode graag om tafel willen om de 32-jarige buitenspeler. Hiermee kunnen de Parijzenaren weer een superster toevoegd, nadat het de afgelopen transferperiodes afscheid nam van Lionel Messi, Neymar en Mbappé. Het vertrek van de desbetreffende wereldsterren werd de voorbije transferperiodes opgevangen met talentvolle spelers met veelal een achtergrond in Frankrijk, zoals Randal Kolo Muani, Bradley Barcola en Désiré Doué.

Met de komst van Salah kan PSG zijn ambitie voor het winnen van de Champions League extra kracht bijzetten. De Egyptisch international moet met zijn overstap naar de Franse hoofdstad voor sportieve en commerciële successen gaan zorgen na het vertrek van diverse grote namen. Na de 2-0 nederlaag op dinsdagavond tegen Arsenal in de Champions League werd PSG flink met hun neus op de feiten gedrukt en werd duidelijk dat de kwaliteit te mager is om mee te doen om de grote Europese prijzen.

Salah geldt sinds zijn komst als absolute ster bij Liverpool, waar in de zomer van 2017 door Jürgen Klopp voor 42 miljoen euro naartoe werd gehaald. Inmiddels is de Duitse oefenmeester vervangen door Arne Slot en is Salah doorgegaan met presteren op Anfield. Dit seizoen miste de dribbelaar nog geen duel namens the Reds. Salah kwam alle negen wedstrijden in actie en was daarin goed voor zes doelpunten en 5 assists. In totaal speelde hij al 358 keer namens Liverpool, kwam 217 keer tot scoren en won hij onder meer de Premier League en de Champions League.

Visualizza l' imprint del creator