"Technische staf ziet in Andreev de Feyenoord-doelman voor de toekomst" | OneFootball

"Technische staf ziet in Andreev de Feyenoord-doelman voor de toekomst" | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·21 ottobre 2024

"Technische staf ziet in Andreev de Feyenoord-doelman voor de toekomst"

Immagine dell'articolo:"Technische staf ziet in Andreev de Feyenoord-doelman voor de toekomst"

Brian Priske stond na zijn komst naar Feyenoord direct voor een lastige keuze: wie wordt de eerste keeper? De keuze viel op Timon Wellenreuther, die net zijn contract had verlengd en die zich daarvoor al twee seizoenen op rij had bewezen als waardige vervanger van de toen geblesseerde Justin Bijlow. Voetbal International legde maandag uit waarom Priske die keuze maakte.

"Priske maakte zijn beslissing bekend in een kort gesprek met beide keepers", schreef clubwatcher Martijn Krabbendam op de website van zijn werkgever. "Naar buiten toe ging hij nooit diep in op dat besluit, maar intern bij Feyenoord klinkt het dat de Deense coach Wellenreuther beter vindt in de coaching en relatie met de spelersgroep."


OneFootball Video


Aanvankelijk leek die keuze voor iedereen goed uit te pakken, aangezien Bijlow een mooie transfer naar Southampton te wachten stond. Toen die afketste wegens een verschil van inzicht bij de medische keuring over een oude polsblessure, moest hij echter schakelen en zich neerleggen bij een rol als tweede keeper. Die rol pakt hij - zoals Wellenreuther eerder ook deed - professioneel op.

"Intussen doet Bijlow er goed aan scherp te blijven", vervolgde Krabbendam. "Wellenreuther merkt nu dat er een verschil is tussen eerste en tweede keeper zijn van Feyenoord. Nu keept híj onder een vergrootglas. De Duitser die voorheen weinig fouten maakte, was tijdens het eerste deel van het seizoen niet feilloos tegen PSV, Willem II, Bayer Leverkusen en NEC. Tegelijkertijd hielp hij Feyenoord langs Girona met een aantal uitstekende reddingen. Het is niet zo dat zijn basisplaats onder druk staat, maar de Duitser weet dat hij zich weinig fouten meer kan permitteren."

Andreev toekomstige eerste keeper

In hetzelfde stuk klonk vanuit de club nog een opvallende conclusie. Over de deze zomer aangetrokken derde keeper Plamen Andreev gaat het doorgaans niet veel, maar de Bulgaar is wel degelijk goed bezig. "De technische staf is zo enthousiast, dat ze in Andreev de Feyenoord-doelman voor de toekomst zien", weet Krabbendam.

Visualizza l' imprint del creator