Timber over penaltykwestie: "Ik had 'm dan genomen" | OneFootball

Timber over penaltykwestie: "Ik had 'm dan genomen" | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·7 ottobre 2024

Timber over penaltykwestie: "Ik had 'm dan genomen"

Immagine dell'articolo:Timber over penaltykwestie: "Ik had 'm dan genomen"

Voor de tweede keer ligt dit voetbalseizoen stil door een interlandbreak. Waar Feyenoord de vorige keer nog punten verspeelde tegen Sparta in de laatste wedstrijd, sloot het dit blok een stuk beter af. Aanvoerder Quinten Timber blikte tegenover de NOS terug op de afgelopen periode.

"Het was een mooie week inderdaad", begon Timber, die daarop de vraag kreeg hoe Feyenoord die stijgende lijn heeft ingezet. "Ik denk vooral door terug te gaan naar de basis. Strijd leveren, niet opgeven tot het einde van de wedstrijd. We hadden al een aantal goede wedstrijden gespeeld, maar dan hielden we dat niet 90 minuten vol. Dat hebben we nu twee wedstrijden wel gedaan. Daar ben ik blij mee."


OneFootball Video


Toch was Feyenoord ook tegen Twente bepaald niet 90 minuten lang de bovenliggende partij. "We hadden het in de beginfase lastig, maar kregen toen geen goal tegen. We pakten het op als team en scoorden twee goede goals. We kregen er wel één tegen, maar ik had niet het gevoel dat we het nog weg zouden geven. We moeten dan begrijpen - als team, maar ook ikzelf - dat we het op een andere manier moeten gaan winnen. Door weinig kansen tegen te krijgen, te strijden en tweede ballen te winnen. Dat hebben we goed gedaan."

Uitdagend programma

Sowieso maakte Timber zich - ondanks de matige vorm van Feyenoord - niet druk over het zware programma waar de ploeg nu middenin zit. "Ik denk dat het wel mooi is. Het zijn uitdagingen en niks is leuker dan uitdagingen in het voetbal. Daarvoor speel je het spelletje. Niemand heeft gezegd dat het makkelijk zou worden. In het afgelopen blok hebben we veel geleerd. We hebben wat onnodige puntjes weggegeven, maar we hebben het goed afgesloten met een goede week en belangrijke punten tegen een directe concurrent. Na de interlandperiode hebben we weer een pittig, maar ook leuk en uitdagend programma. Daar heb ik heel veel zin in."

Strafschoppen

In een ander interview met ESPN blikte Timber ook nog kort terug op de penaltykwestie van afgelopen week. De aanvoerder schoot van elf meter raak tegen NAC Breda, maar liet de strafschop tegen Girona aan Ayase Ueda, die miste. "Er is een hiërarchie, maar daar praat je ook over tijdens de wedstrijd. Ik wilde mijn verantwoordelijkheid nemen en als aanvoerder is dat ook: luisteren naar je spits. Hij wilde 'm graag nemen en ik weet dat hij een goede penalty kan binnenschieten." Timber was tot slot duidelijk over de vraag wie achter de bal was gaan staan als Feyenoord tegen Twente een penalty had gekregen: "Ik had 'm genomen."

Visualizza l' imprint del creator