Van Hanegem: ''De lat na zo'n topavond in Lissabon moet juist omhoog'' | OneFootball

Van Hanegem: ''De lat na zo'n topavond in Lissabon moet juist omhoog'' | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·27 ottobre 2024

Van Hanegem: ''De lat na zo'n topavond in Lissabon moet juist omhoog''

Immagine dell'articolo:Van Hanegem: ''De lat na zo'n topavond in Lissabon moet juist omhoog''

Willem van Hanegem ziet Feyenoord als de grote favoriet voor de Klassieker. Woensdagavond staan de twee rivalen tegenover elkaar in De Kuip. De Rotterdammers spelen de laatste weken met veel vertrouwen, en het is aan trainer Brian Priske om de lat steeds hoger te leggen. Van Hanegem is van mening dat de Deen dat ook nu al moet doen.

"De complimenten voor Hwang, Antoni Milambo en Quinten Timber waren ook terecht tegen Benfica," begint Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Maar Milambo vond ik tegen FC Utrecht te veel ballen verspelen, terwijl trainer Brian Priske zei dat hij hem goed vond. Dat lijkt me het verkeerde signaal. De lat na zo'n topavond in Lissabon moet juist omhoog en niet iets omlaag; alleen dan zal Milambo snel nog verder groeien."


OneFootball Video


Feyenoord heeft vertrouwen kunnen tanken en kan woensdag ook weer beschikken over Gernot Trauner. "Daar komt nu ook de klasse van de Spanjaard Hugo Bueno bij. Die deed tegen Benfica en FC Utrecht echt helemaal niets fout. En hij heeft een heerlijke voorzet; meestal gooit hij er eerst tweemaal een schaarbeweging uit over links en dan een dubbele. Ik snap ook niet dat Julián Carranza het over een mislukt schot had, want het was een bewuste voorzet."

Van Hanegem verwacht niet dat Ajax zo naïef gaat spelen als vorig seizoen in De Kuip, toen het met 6-0 werd afgeslacht. "Dat was in de fase dat John van ’t Schip een stuurloze ploeg toch lekker liet opbouwen, en dat werd genadeloos afgestraft. Farioli zal ook in De Kuip niet schromen om te gokken op de snelle tegenstoot in plaats van te domineren. Daar zal Feyenoord zich tegen moeten wapenen."

Visualizza l' imprint del creator