Ajax heeft opvolger Jordan Henderson in het vizier: 'Heeft de kwaliteiten' | OneFootball

Ajax heeft opvolger Jordan Henderson in het vizier: 'Heeft de kwaliteiten' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 de outubro de 2024

Ajax heeft opvolger Jordan Henderson in het vizier: 'Heeft de kwaliteiten'

Imagem do artigo:Ajax heeft opvolger Jordan Henderson in het vizier: 'Heeft de kwaliteiten'
Imagem do artigo:Ajax heeft opvolger Jordan Henderson in het vizier: 'Heeft de kwaliteiten'

© IMAGO

Ajax haalde Jordan Henderson tien maanden geleden terug naar Europa, nadat hij een half jaar eerder Liverpool verruilde voor Al-Ettifaq. Bij de Amsterdamse club moet Francesco Farioli de 34-jarige middenvelder noodgedwongen als 'zes' opstellen, waar ook Sivert Mannsverk uit de voeten kan. Volgens Voetbal International ziet Ajax nog altijd potentie in de 22-jarige middenvelder, die Henderson op termijn mogelijk kan vervangen.


Vídeos OneFootball


Op het middenveld bij Ajax ontbrak vorig jaar een leider, zo luidde de conclusie destijds. Met Henderson werd de eerste ervaren kracht binnengehaald. De Engels international is aanvoerder en kwam dit seizoen twaalf duels in actie, maar hij lijkt niet de perfecte optie voor de zes-positie bij Ajax. "Voor het takenpakket dat Farioli verlangt van zijn nummer zes is Henderson misschien niet eens de ideale speler", schrijft Lentin Goodijk namens het weekblad.

"Henderson stort zich echter vol overgave op", vervolgt Goodijk zijn verhaal over de ervaren middenvelder, die onlangs nog verklaarde iedere dag te leren. "Henderson helpt Ajax wedstrijden te lezen en houdt het elftal bij elkaar met zijn coaching. Een niet te onderschatten onderdeel in het moderne voetbal. Door zich in opdracht van zijn trainer regelmatig te nestelen in de laatste lijn, maakt Henderson Ajax defensief veel stabieler."

Binnen de selectie van Ajax lijkt de meer ideale op voor de nummer zes-positie niet Henderson, maar Mannsverk. "De Noors jeugdinternational heeft kwaliteiten die Ajax zoekt op die positie. Misschien nog wel meer dan Henderson kan hij het spel versnellen of linies doorbreken met zijn dribbels", aldus Goodijk. "In Amsterdam ziet men nog altijd potentie in Mannsverk, die vorig seizoen wel iets te vaak door de ondergrens zakte en duidelijk nog stappen moet zetten."

Mannsverk werd vorig jaar voor zes miljoen euro overgenomen van Molde FK, waar hij twee seizoenen onder contract stond. Vorig seizoen maakte de jonge middenvelder geen sterke indruk bij debuut, waarna hij vervolgens ernstig geblesseerd raakte aan zijn voet. Uiteindelijk kwam na zijn rentree ieder duel in actie en speelde hij in totaal zestien wedstrijden. Dit seizoen kreeg Mannsverk tijdens de eerste twee competitieduels het vertrouwen in de basis, maar door een enkelblessure bleef het hierbij.

Ajax lijkt dus bij een vertrek van Henderson de optie te hebben om Mannsverk door te schuiven op de nummer zes-positie, terwijl ook Branco van den Boomen nog onder contract staat. "Hij komt echter in aanmerking voor alle drie de rollen op het middenveld", zo stelt Goodijk. Een vertrek van Henderson lijkt echter wel een scenario om rekening mee te houden voor Ajax, daar de routinier kan terugkeren bij Sunderland. De Engelse tweededivisionist heeft plannen om komende winter al toe te slaan voor Henderson.

Saiba mais sobre o veículo