Ajax krijgt pikante transfer aangeraden: 'Zou niet misstaan' | OneFootball

Ajax krijgt pikante transfer aangeraden: 'Zou niet misstaan' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 de outubro de 2024

Ajax krijgt pikante transfer aangeraden: 'Zou niet misstaan'

Imagem do artigo:Ajax krijgt pikante transfer aangeraden: 'Zou niet misstaan'
Imagem do artigo:Ajax krijgt pikante transfer aangeraden: 'Zou niet misstaan'

© IMAGO

Sem Steijn imponeert sinds zijn overstap naar FC Twente bij de club uit Enschede. In De Telegraaf wordt de 22-jarige aanvallende middenvelder klaar geacht voor een transfer naar Feyenoord of Ajax. Een overstap naar de laatstgenoemde club zou een pikante zijn, gezien het recente verleden van vader Maurice Steijn in de Johan Cruijff ArenA. Ondertussen hoopt Twente op een langer verblijf van zijn uitblinker.


Vídeos OneFootball


Twente sloeg twee jaar geleden toe bij ADO Den Haag, waar Steijn transfervrij werd opgepikt nadat hij in totaal elf jaar had gespeeld voor de Hagenezen. In zijn eerste twee jaar in De Grolsch Veste ontwikkelde hij zich voorspoedig en vorig seizoen was hij goed voor 19 doelpunten uit 39 duels. Dit seizoen is Steijn momenteel topscorer in de Eredivisie, waar hij in acht wedstrijden tot zeven doelpunten kwam. Daarnaast kwam hij in vier Europese duels ook nog één keer tot scoren.

Steijn maakt indruk bij Twente, maar dat komt voor sommigen niet als een verrassen. "Ik heb hem altijd een groeibriljantje gevonden", stelt Jay Driessen, die bij VVV-Venlo met de goalgetter werkte. "Ik kende hem al uit de jeugdcompetities en daar maakte hij al de mooiste en gekste goals. Hij had toen al alles in zich om zich verder te ontwikkelen."

De kwaliteiten van Steijn worden unaniem onderschreven, ook door Ruud Brood. De oefenmeester had de multifunctionele rechtspoot onder zijn hoede bij ADO. "Hij heeft een geweldig oog voor waar de kansen liggen. Dat is echt een grote kwaliteit", aldus Brood. "Als ik hem nu zie spelen bij FC Twente, dan heeft hij zich goed doorontwikkeld met name ook in het tactische aspect met het druk zetten en het positie kiezen. Hij is minder druistig dan hij bij ADO was en nog steeds ongelofelijk dreigend."

Volgens Driessen zit er veel meer in het vat voor Steijn. "Ik heb altijd gezegd: ‘Als dit mannetje niet de Nederlandse top haalt dan vreet ik een bezemsteel op’. Daar is hij nu al en er zit nog meer in voor hem. En ook dat gaat hij halen", is de voormalig assistent van Maurice Steijn overtuigd. "em heeft de kwaliteiten om bij een top 3-club en het Nederlands elftal te spelen. Ik twijfel er niet aan, dat hem dat gaat lukken."

Imagem do artigo:Ajax krijgt pikante transfer aangeraden: 'Zou niet misstaan'

© IMAGO - Sem Steijn na een doelpunt voor FC Twente

Brood kan zich vinden in de woorden van Driessen over Steijn. "Je weet niet precies waar zijn plafond ligt, maar ik denk, dat hij nog wel stappen kan maken. Vind maar eens een aanvallende middenvelder met zoveel scorend vermogen, die ook nog eens diepgang heeft en met bravoure en lef speelt", aldus Brood. "Ik denk dat hij uitstekend mee zou kunnen bij PSV, Feyenoord en Ajax, waarbij PSV momenteel natuurlijk een geweldige bezetting heeft op het middenveld, maar bij Ajax en Feyenoord zou hij nu al zeker niet misstaan."

Het is maar de vraag of Steijn een overstap naar Ajax ziet zitten. Vader Maurice was vorig seizoen een kleine vier maanden hoofdtrainer bij de Amsterdamse club, waar hij uiteindelijk na slechte resultaten vertrok. Begin dit jaar kwam naar buiten hoe Sem Steijn zich voelde over het mislukte avontuur van vader Maurice bij Ajax. "Hij heeft alleen maar gezeik gehad rond zijn vader”, vertelde verslaggever Hans Kraay junior destijds tijdens een uitzending van ESPN.

Kraay en Steijn hadden een onderonsje tijdens de opnames van een ESPN-commercial. “Ik vroeg aan hem: ‘Hoe blijf jij zo stoïcijns?’ en hij zei dat hij zich daar helemaal niet van kon afzonderen”, onthult de oud-voetballer. “Hij zei: 'Ik ben zo boos op zoveel mensen bij Ajax. Ik heb zoveel verdriet en wakker gelegen van mijn vader’. Ik schrok daar echt van. Ik heb hetzelfde meegemaakt, toen mijn vader er met pek en veren werd uitgebonjourd bij Ajax.”

De toekomst van Steijn was recentelijk al onderwerp van gesprek, daar de makkelijk scorende middenvelder officieel nog tot medio 2025 vastligt. Twente heeft een eenzijdige optie om deze verbintenis met een jaar te verlengen, maar heeft grotere plannen. De Tukkers willen het contract van Steijn openbreken en voor een langere periode verlengen, zo bleek uit eerdere berichtgeving. Het goudhaantje van Twente staat daar niet onwelwillend tegenover.

Saiba mais sobre o veículo