Collega in Premier League biedt zichzelf aan als opvolger van Erik ten Hag bij Manchester United | OneFootball

Collega in Premier League biedt zichzelf aan als opvolger van Erik ten Hag bij Manchester United | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22 de outubro de 2024

Collega in Premier League biedt zichzelf aan als opvolger van Erik ten Hag bij Manchester United

Imagem do artigo:Collega in Premier League biedt zichzelf aan als opvolger van Erik ten Hag bij Manchester United
Imagem do artigo:Collega in Premier League biedt zichzelf aan als opvolger van Erik ten Hag bij Manchester United

© IMAGO

Newcastle United-manager Eddie Howe wordt volgens voormalig scout van Manchester United Mick Brown genoemd als een mogelijke opvolger van Erik ten Hag. Er gaan geruchten dat Howe hoog op het lijstje staat van INEOS, dat mogelijk van plan is Ten Hag te vervangen, mocht de Nederlandse coach zijn positie verliezen. Ten Hag, die vorig seizoen nog de FA Cup won, maar slechts als achtste eindigde in de Premier League en uit de Champions League werd gegooid, staat onder grote druk bij de club.


Vídeos OneFootball


Volgens Mick Brown zou Howe interesse hebben om de positie van Ten Hag over te nemen als hij de kans krijgt. "Ik heb gehoord dat hij geïnteresseerd zou zijn in die mogelijkheid," vertelde Brown aan Football Insider. "Ongeacht de situatie waarin de club zich bevindt, zou iedereen geïnteresseerd zijn in zo’n aanbod." Manchester United is ondanks de recente tegenslagen nog steeds een van de grootste clubs ter wereld, en een dergelijke kans zou voor veel trainers aantrekkelijk zijn.

Brown denkt dat Howe zichzelf in staat acht om de problemen bij United aan te pakken en het team weer op de rails te krijgen. "Er zijn grote problemen die moeten worden aangepakt, maar het is een fantastische club en een geweldige plek om te werken," zegt Brown. "Howe, naar mijn mening, zou zichzelf in staat achten om sommige van die problemen op te lossen en dat zou hem meteen populair maken bij de fans." Hij voegt eraan toe dat Howe een uitstekende reputatie heeft in de voetbalwereld, ondanks dat Brown nooit direct met hem heeft samengewerkt. "Ik heb alleen maar goede dingen gehoord over zijn manier van werken en managementstijl."

Een mogelijke reden waarom Howe open zou staan voor een overstap naar Manchester United is zijn minder goede relatie met de leiding van Newcastle United. Dit zou de kans vergroten dat hij bereid is om een aanbieding van Manchester United te accepteren, mocht die op zijn pad komen. Bij Newcastle heeft Howe wel succes gekend, maar zijn relatie met de clubleiding lijkt stroef, wat zou kunnen bijdragen aan zijn overweging om te vertrekken.

Ondertussen blijft Ten Hag onder grote druk staan, ondanks de 2-1 overwinning op Brentford afgelopen weekend. Het is bekend dat Ten Hag tot de volgende interlandbreak in november de tijd heeft om de prestaties van United te verbeteren, anders zou hij zijn positie kunnen verliezen. Hoewel hij de internationale break van oktober heeft overleefd en er na een zes uur durende vergadering op de INEOS-kantoren in Londen besloten werd om hem niet te ontslaan, blijft zijn positie onzeker.

Manchester United staat momenteel op de elfde plaats in de Premier League en heeft ook teleurstellende resultaten behaald in de Europa League, met gelijke spelen tegen FC Twente en FC Porto. Verschillende namen, waaronder Gareth Southgate, Massimiliano Allegri en Graham Potter, worden al genoemd als mogelijke vervangers van Ten Hag. Ook Ruud van Nistelrooij, die indruk maakt als assistent bij United, wordt genoemd als een interne optie.

Eddie Howe heeft sinds zijn aanstelling in november 2021 indrukwekkende resultaten behaald bij Newcastle United. Hij nam de ploeg over toen deze zich in de degradatiezone bevond, maar wist Newcastle snel om te turnen in een stabiel team. In zijn eerste volledige seizoen leidde hij de club naar een verrassende vierde plaats in de Premier League, waarmee Newcastle zich kwalificeerde voor de Champions League – iets wat de club sinds 2003 niet meer had bereikt. Howe's aanpak, gekenmerkt door gedisciplineerd verdedigen en snelle omschakelingen, zorgde voor een sterke prestatieverbetering, vooral na de steun van de nieuwe Saudische eigenaren, die in de zomer van 2022 flink investeerden in nieuwe spelers.

Naast de successen in de Premier League, heeft Howe Newcastle ook weer competitief gemaakt in nationale bekertoernooien. In het seizoen 2022-2023 bereikte Newcastle de finale van de League Cup, hun eerste bekerfinale in ruim twee decennia, hoewel ze die verloren van Manchester United. Howe's werk bij Newcastle wordt geprezen vanwege zijn vermogen om het team snel te laten presteren en de club naar de top van het Engelse voetbal terug te brengen.

Saiba mais sobre o veículo