Complimenten voor Bueno: "Hij is echt iemand die het verschil kan maken" | OneFootball

Complimenten voor Bueno: "Hij is echt iemand die het verschil kan maken" | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·24 de outubro de 2024

Complimenten voor Bueno: "Hij is echt iemand die het verschil kan maken"

Imagem do artigo:Complimenten voor Bueno: "Hij is echt iemand die het verschil kan maken"

Na een mindere start en ontzettend veel kritiek, heeft van Brian Priske van Feyenoord nu een goedlopend elftal gemaakt. Direct is hij de eerste trainer in de geschiedenis van de Rotterdammers die twee uitwedstrijden in de Champions League heeft weten te winnen, terwijl hij er nog maar twee heeft gehad. In de media wordt volop nagenoten van de mooie avond tegen SL Benfica.

"Een historische avond voor Feyenoord", zo omschrijft Dennis van Eersel de overwinning op SL Benfica met een stem die nog amper te verstaan is na alle feestvreugde. "Feyenoord won tegen Girona voor het eerst in 22 jaar een uitwedstrijd in de Champions League. Nu is de eerstvolgende uitwedstrijd, ook nog eens tegen Benfica, ook weer gewonnen. Twee uitwedstrijden in de Champions League op rij winnen is uniek voor Feyenoord en de manier waarop was helemaal groots."


Vídeos OneFootball


In de FC Rijnmond podcast gaat Dennis Kranenburg verder. "Het mooiste van vanavond was natuurlijk de manier waarop Feyenoord het over de streep heeft getrokken. Feyenoord maakte uiteindelijk vijf doelpunten, waarvan er twee afgekeurd werden. Als je ziet hoe Feyenoord knokt en het voetballend voor elkaar heeft. Daarin zijn echt hele grote stappen gezet."

Na de overwinning op Go Ahead Eagles kwam er stiekem al wat vertrouwen bij de fans, maar toch had een overwinning vrijwel niemand verwacht. "Ik vroeg Priske ook of hij echt het geloof heeft gehad dat dit Feyenoord hiertoe in staat was. Hij gaf aan dat hij natuurlijk wel de hoop had dat het zo zou samenvallen, maar hij was er ook wel een beetje door verrast. Ik vond hem erg realistisch en hij zei ook wel dat op zo'n avond alles goed moet vallen. Het zat ook genoeg mee om dit te kunnen presteren."

Na zijn twee doelpunt is Antoni Milambo de op twee na jongste Nederlander die in twee achtereenvolgende wedstrijden in de Champions League of Europacup 1 een doelpunt weet te maken. "Het is bijzonder om te zien hoe hij zich ontwikkeld bij Feyenoord. Hij wordt steeds belangrijker. Het is wel indrukwekkend dat je zo belangrijk kunt zijn en ook zo kalm blijft als je negentien jaar bent, speelt in de Champions League en ondertussen een wereldkampioen poort en de bal tegen het net schiet. Hij vertelt ook dat hij steeds meer vertrouwen krijgt", vervolgt Kranenburg.

Na de 0-1 ontstond er al een beetje ongeloof bij de commentatoren van RTV Rijnmond. "Ik had op dat moment wel het idee van gaat het nou zo'n avond worden? Ik dacht wel van dit is wel echt een hele vroege voorsprong en ik had ook niet verwacht dat ze nog meer goals zouden maken. Als je dan uiteindelijk die wedstrijd zo ziet, krijgt Benfica in de eerste helft helemaal niet heel veel kansen. In de omschakeling gaat het zo snel."

Er worden veel spelers uitgelicht na de goede wedstrijd, maar opvallend was ook de wedstrijd van de linksback van Feyenoord. "Hugo Bueno vond ik vandaag ook echt weer een dijk van een wedstrijd spelen. Ik ben blij dat hij op tijd fit was, want hij is echt iemand die het verschil kan maken. Je hebt Gijs Smal en de andere optie is dat je schuift met Hancko, maar zeker met Trauner staat hij in het centrum wel iets lekkerder", klinken de woorden van Kranenburg.

Saiba mais sobre o veículo