"Dat zijn toch wel signalen die niet positief zijn" | OneFootball

"Dat zijn toch wel signalen die niet positief zijn" | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·18 de outubro de 2024

"Dat zijn toch wel signalen die niet positief zijn"

Imagem do artigo:"Dat zijn toch wel signalen die niet positief zijn"

Nadat Feyenoord de nieuwe structuur groots heeft aangekondigd, kunnen er toch nog altijd vraagtekens worden gezet bij het beleid. De club gaat de komende transferperiodes werken met een technischmanagement van Mark Ruijl, Stijn Vandenbroucke en Jelle Goes, terwijl Dennis te Kloese nog altijd de controle heeft. Feyenoord-watcher Mikos Gouka heeft met de directeur gesproken en vertelt hier uitgebreid over.

"Zonder het meteen te veroordelen of beoordelen, heeft hij in ieder geval iets gedaan met het feit dat hij teveel op zijn bordje had", begint Gouka in de AD Voetbalpodcast. "Daar wordt in in ieder geval genoeg aan gedaan op technisch vlak, maar ook op zijn algemeen directeurschap. Er worden dingen weggehaald zodat hij tijd heeft voor de dingen die hij goed kan en graag doet. Dat is belangrijk. De zweem die eromheen zou kunnen hangen van mensen die het met elkaar bepalen waardoor het niet transparant is, dat is nu ook wel weg."


Vídeos OneFootball


De drie mannen die het technische vlak vormen waren ook afgelopen zomer al actief en dat levert vooral vragen op. "Daar kun je tegenover zetten dat er nu een driemanschap onder staat met Stijn Vandenbroucke die eigenlijk gaat doen wat hij al deed, dus ik kan me niet voorstellen dat dat heel anders is. Jelle Goes doet ook wat hij deed. Hij neemt een hoop taken op zich rond het vrouwenvoetbal en leidt de scouting. Mark Ruijl was de laatste weken van de transferwindow ook alweer bij Feyenoord bezig om spelers te halen. Dus dat is niks nieuws."

"Ik heb de vraag ook letterlijk gesteld; Wat is er nu anders met dit driemanschap dan hoe het hiervoor was in de zomer? Te Kloese zegt dan dat de verantwoordelijkheden gewoon duidelijker zijn. Het zal ook iets breder gedragen zijn. Er zitten dan wel wat dooddoeners in. Hij zei bijvoorbeeld dat ze nu beter kijken of er bij de jeugd niet een speler rondloopt. Dat vind ik voor topclub als Feyenoord wel heel gek, dat wordt natuurlijk bij Excelsior Maassluis en Volendam ook gedaan. Dat is ook niks nieuws."

Algemeen- en technisch directeur

De verantwoordelijkheid die ligt bij Te Kloese blijft nog altijd groot. "Het is in ieder geval zo ingericht dat Te Kloese gewoon nog algemeen directeur en eigenlijk ook technisch directeur is. Alleen er wordt hem veel van het bordje genomen. Cynische mensen zullen zich afvragen wat hij eigenlijk nog wel doet en de andere mensen denken dat het een goede oplossing is. Ik probeer daar een beetje bij in het midden te blijven. Laten we eerst maar eens kijken hoe de volgende transferwindow gaat."

Vertrekkende krachten

"Er is genoeg om scherp op te zetten dat het er toch een beetje apart uit ziet", oordeelt Gouka. "Ondertussen vertrekt ook Leigh Egger, daar kan Feyenoord niet veel aan doen, want dat heeft vooral met een privézaak te maken. Hij was een hele belangrijke kracht nog voordat Slot naar De Kuip kwam. Hij trainde met die jongens in de coronatijd en jongens waren echt gek van hem."

Daarnaast werd ook bekend dat Roderick van der Ham is vertrokken naar Liverpool. "Ik begrijp vanuit beide kampen dat dat eigenlijk wel tot tevredenheid van alle partijen is. Het is niet dat Feyenoord denkt van 'wat verschrikkelijk, Arne Slot belt ons en nu zijn we onze video-analist ook nog kwijt.' Bij Feyenoord konden ze ermee leven, maar het is wel midden in het seizoen. Dat zijn toch wel signalen die niet positief zijn. Als het mensen zijn die een goede rol hebben gespeeld in successen, moet het toch weer opgevuld worden."

Saiba mais sobre o veículo