Feyenoord ziet puzzel in elkaar vallen dankzij 'nieuwe gezichten' | OneFootball

Feyenoord ziet puzzel in elkaar vallen dankzij 'nieuwe gezichten' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 de outubro de 2024

Feyenoord ziet puzzel in elkaar vallen dankzij 'nieuwe gezichten'

Imagem do artigo:Feyenoord ziet puzzel in elkaar vallen dankzij 'nieuwe gezichten'
Imagem do artigo:Feyenoord ziet puzzel in elkaar vallen dankzij 'nieuwe gezichten'

© IMAGO

Feyenoord boekte een indrukwekkende zege op bezoek bij Benfica (1-3) en imponeerde in Lissabon. De prestatie van de Rotterdammers is voor Sjoerd Mossou een teken dat 'de puzzel in elkaar aan het vallen is' in De Kuip, zo schrijft de journalist een analyse namens het Algemeen Dagblad. Mossou benoemt daarbij ook de rol van de 'nieuwe gezichten' in het elftal van Feyenoord.


Vídeos OneFootball


Er was de afgelopen weken veel kritiek op het wisselvallige Feyenoord dat in de maanden augustus en september in competitieverband slechts twee keer wist te winnen en in de Champions League hard onderuit ging tegen Bayer Leverkusen (0-4). In de maand oktober hangt de vlag er anders bij in Rotterdam. Feyenoord won de laatste vier duels met als klap op de vuurpijl de uitzege op Benfica.

Mossou stelt dat de prestatie van Feyenoord tegen Benfica veel verteld over het niveau dat het elftal van Priske kan halen. "Dat zal voor Priske als een bevrijding hebben gevoeld, maar meer nog als een welkome bevestiging", aldus Mossou. "Na een belangrijke serie overwinningen tegen Girona, FC Twente en Go Ahead Eagles is de puzzel bij Feyenoord nu eindelijk echt in elkaar gevallen."

"Een nieuw team heeft zich gevormd, met nieuwe gezichten en nieuw elan", stelt Mossou vervolgens. "Jongens zoals Antoni Milambo, Hwang In-beom, Ibrahim Osman en Ayase Ueda, aangevuld met de al meer gevestigde namen: het Legioen hoeft niet meer continu weemoedig achterom te blijven kijken naar de jaren onder Arne Slot."

Feyenoord zag met Slot zijn succestrainer naar Liverpool vertrekken en stelde Priske aan als diens opvolger. De Deense oefenmeester zag afgelopen zomer sterkhouders als Yankuba Minteh, Mats Wieffer (beiden naar Brighton & Hove Albion) en Lutsharel Geertruida (naar RB Leipzig) vertrekken en moest bouwen aan een nieuw team. Feyenoord verwelkomde Jordan Lotomba, Hwang en nam onder meer Osman en Hugo Bueno over op huurbasis.

Mossou ziet potentie in Feyenoord, maar geeft daarbij wel aan dat de Rotterdamse club niet ongeslagen zal blijven. "Natuurlijk zal Feyenoord nog wedstrijden gaan verliezen dit seizoen en elk succes is fragiel in voetbal. De wedstrijd tegen Benfica liet echter zien dat de Rotterdamse club hard op weg is om eindelijk een toekomstbestendige topclub te worden", aldus Mossou. "Een club die niet slechts afhankelijk is van één poppetje, van één buitengewone trainer, maar die zich ook op de langere termijn kan nestelen in de top van Nederland en de subtop van Europa."

Saiba mais sobre o veículo