Jaarcijfers Feyenoord: 2023-2024 was ook financieel succesvol | OneFootball

Jaarcijfers Feyenoord: 2023-2024 was ook financieel succesvol | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·09 de outubro de 2024

Jaarcijfers Feyenoord: 2023-2024 was ook financieel succesvol

Imagem do artigo:Jaarcijfers Feyenoord: 2023-2024 was ook financieel succesvol

Feyenoord heeft de jaarcijfers bekendgemaakt over boekjaar 2023-2024. In dit bericht lees je meer informatie en is het volledige jaarverslag terug te vinden.

Kernpunten• Omzet steeg naar € 126 miljoen• Op één na beste nettoresultaat uit clubhistorie• Operationeel resultaat: € 13,5 miljoen positief• Eigen vermogen gegroeid naar € 14,9 miljoen


Vídeos OneFootball


Na het kampioenschap in 2022-2023, was 2023-2024 wederom sportief een succesvol jaar. Voor het eerst in zes jaar werd de groepsfase UEFA Champions League gespeeld, in de Eredivisie werd de tweede plaats behaald en de TOTO KNVB Beker werd gewonnen. Hoewel er in de zomer van 2023 veel interesse was in onze spelers, kon de selectie in belangrijke mate intact worden gehouden en daarnaast verbreed en versterkt met een aantal nieuwe spelers.

Vooral door dit sportieve succes zag Feyenoord in het boekjaar 2023-2024 de omzet groeien met 27% ten opzichte van seizoen 2022-2023, tot 126 miljoen euro. Dit dankzij fors hoger prijzengeld vanuit de UEFA, maar ook door groei in overige omzetcategorieën zoals partnerships en ticketing. Het operationeel resultaat kwam uit op 13,5 miljoen euro.

Met de uitgaande transfers van Orkun Kökcü, Danilo Pereira da Silva, Javairo Dilrosun en het vertrek van de hoofdtrainer-coach Arne Slot naar Liverpool zijn in het afgesloten boekjaar aanzienlijke transferopbrengsten gerealiseerd. Vrijwel de volledige netto-transferopbrengst is geherinvesteerd in de selectie. Rekening houdend met de afschrijvingen op inkomende transfers is een spelersresultaat van 1,8 miljoen euro gerealiseerd. Na rente en belastingen stond onderaan de streep een nettowinst van 9,5 miljoen euro, het op één na beste resultaat uit de historie van de club.

Sportieve succes betaalt zich uit

Financieel directeur Pieter Smorenburg is tevreden met de vandaag door Feyenoord gepresenteerde cijfers: “De groei die is ingezet in de afgelopen jaren is krachtig voortgezet. Het sportieve succes betaalt zich uit. De extra inkomsten zijn voor het overgrote deel besteed aan behoud van en verdere versterking van de selectie, de Academy en het vrouwenvoetbal. Ook is er gericht geïnvesteerd in de rest van de organisatie en nieuwe ontwikkelingen, zoals de lancering van Feyenoord ONE, onze eigen streaming dienst. Dit alles is gericht op verdere waarde creatie.”

Het vooruitzicht voor het nu lopende nieuwe boekjaar is eveneens goed. Met het behalen van de tweede plaats is Feyenoord direct gekwalificeerd voor de league fase van de UEFA Champions League in seizoen 2024-2025. Het is meer dan 20 jaar geleden dat Feyenoord twee jaar achter elkaar uitkwam in de UEFA Champions League. In het nieuwe format (met 8 wedstrijden tegen verschillende tegenstanders) zal dat leiden tot verdere groei van de omzet. Met de transfers van Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida in de zomer van 2024 zijn wederom aanzienlijke transferresultaten behaald. Het nettoresultaat zal naar verwachting opnieuw positief zijn.

Saiba mais sobre o veículo