Jan Boskamp laat zich uit over Brian Priske en transfers Feyenoord | OneFootball

Jan Boskamp laat zich uit over Brian Priske en transfers Feyenoord | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13 de outubro de 2024

Jan Boskamp laat zich uit over Brian Priske en transfers Feyenoord

Imagem do artigo:Jan Boskamp laat zich uit over Brian Priske en transfers Feyenoord
Imagem do artigo:Jan Boskamp laat zich uit over Brian Priske en transfers Feyenoord

© IMAGO

Brian Priske streek afgelopen zomer neer bij Feyenoord als opvolger van Arne Slot. De Deense oefenmeester heeft zichzelf wat ademruimte gegeven in De Kuip door de twee meeste recente zeges. Volgens Jan Boskamp is het lastig voor Priske om aan het verwachtingspatroon te voldoen met veel nieuwe spelers en de erfenis van Slot.


Vídeos OneFootball


Feyenoord begon met Priske het seizoen voortvarend, door PSV te verslaan in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (4-4, winst na strafschoppen). Hierna kenden de Rotterdammers een wisselvallige seizoensstart, waarbij er vier van de zeven duels gelijk werden gespeeld en ook in Champions League-verband werd verloren van Bayer Leverkusen (0-4). De laatste wedstrijden tegen respectievelijk Girona (2-3 winst) en FC Twente (2-1) werden echter gewonnen.

De tactiek en visie van Priske bij Feyenoord maakte Boskamp niet meteen enthousiast. "Ik begon niet direct te huppelen van het spel dat we lieten zien", aldus de analist, die daarbij ook wijst naar de hoge verwachtingen. "Het speelt natuurlijk mee dat we drie schitterende jaren achter de rug hebben, waarin we prijzen hebben gewonnen en een Europese finale hebben gehaald. Als supporter hoop je dat Feyenoord daarvandaan alleen maar verder zal groeien, maar dat is heel moeilijk als je een aantal van je beste spelers kwijtraakt en er een nieuwe trainer komt."

De verwachting bij de achterban is dat Priske hetzelfde soort voetbal kan laten zien bij Feyenoord als zijn voorganger Slot, maar Boskamp geeft aan in Feyenoord Magazine dat dit makkelijker gezegd is, dan gedaan. "We moeten niet vergeten dat hij tijdens de transferperiode in totaal elf nieuwe spelers heeft verwelkomd", haalt Boskamp aan. "Ik hoop dat het elf toppers worden, maar dat moeten ze nog wel waarmaken. En het is onvermijdelijk dat je ze gaart vergelijken met hun voorgangers."

Saiba mais sobre o veículo