Jordan Henderson vertrekt mogelijk komende winter al uit Amsterdam | OneFootball

Jordan Henderson vertrekt mogelijk komende winter al uit Amsterdam | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 de outubro de 2024

Jordan Henderson vertrekt mogelijk komende winter al uit Amsterdam

Imagem do artigo:Jordan Henderson vertrekt mogelijk komende winter al uit Amsterdam
Imagem do artigo:Jordan Henderson vertrekt mogelijk komende winter al uit Amsterdam

© IMAGO

Sunderland wil deze winter al proberen Jordan Henderson van Ajax over te nemen, weten Engelse media. De 34-jarige Engelsman doorliep de gehele jeugdopleiding van the Black Cats en maakte in de zomer van 2011 de overstap naar Liverpool. Na een halfjaar bij Al-Ettifaq gespeeld te hebben maakte hij in januari 2024 transfervrij de overstap naar Ajax.


Vídeos OneFootball


Vorige week werd al bekend dat de huidige koploper van de Championship zijn pijlen gericht heeft op de routinier. De ervaring en leiderschapskwaliteiten van Henderson zijn 'mogelijk van onschatbare waarde' voor de club van onder meer ex-PSV'er Jenson Seelt. Inmiddels zou er ook contact zijn gemaakt met de entourage van de middenvelder.

Ajax staat niet onwelwillend tegenover een vertrek van de 81-voudig international en is bereid mee te denken als een club uit Engeland aanklopt. Het contract van Henderson, die een van de grootverdieners is in Amsterdam, loopt tot medio 2026. In het Stadium of Light ligt een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor nog een jaar voor hem klaar.

Dit seizoen had Henderson een basisplaats in negen van de dertien officiële wedstrijden van Ajax; twee keer begon hij op de bank en vorige week donderdag ontbrak hij tegen Slavia Praag (1-1) in de selectie door liesproblemen. Tegen FC Groningen (3-1 winst) kwam de rechtspoot als invaller het veld in.

Een terugkeer naar Engeland zou voor Henderson bemoeilijkt kunnen worden door diens eerdere avontuur in Saoedi-Arabië. Door bepaalde belastingregels was het namelijk in januari 2024 moeilijk voor Henderson om terug te keren naar Engeland. Dat zou volgend jaar nog altijd een probleem kunnen vormen. Desondanks hoopt de routinier dat een rentree in zijn thuisland mogelijk is.

Saiba mais sobre o veículo