Kevin Behrens zorgt voor schandaal tijdens signeersessie VfL Wolfsburg | OneFootball

Kevin Behrens zorgt voor schandaal tijdens signeersessie VfL Wolfsburg | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·09 de outubro de 2024

Kevin Behrens zorgt voor schandaal tijdens signeersessie VfL Wolfsburg

Imagem do artigo:Kevin Behrens zorgt voor schandaal tijdens signeersessie VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg is niet blij met recente uitspraken van Kevin Behrens. Volgens BILD weigerde de spits een shirt met regenboogkleuren te signeren. "Ik ga die gayshit niet signeren", zou de spits hebben gezegd.

Het incident zou zich eind september hebben voorgedaan. Op verzoek van de marketingafdeling van Wolfsburg waren meerdere spelers aanwezig bij een ‘signeersessie’. De spelers signeerden diverse clubartikelen, die vervolgens kunnen worden verkocht, verloot onder fans of aan het goede doel worden gedoneerd.


Vídeos OneFootball


Behrens kreeg de vraag om een speciale editie van het wedstrijdshirt te signeren, waarop het clublogo en de sponsornamen in regenboogkleuren waren afgebeeld. Behrens zou meermaals hebben geweigerd zijn krabbel te zetten. “Ik ga die gayshit niet signeren”, zei hij daarbij.

Bij de clubleiding werd melding gemaakt van het incident. Behrens moest zich verantwoorden bij sportief directeur Sebastian Schindzielorz en zou hebben gezegd dat hij geen afkeer heeft van homoseksuelen. De 33-jarige spits, die bij Wolfsburg voornamelijk op de bank zit, reageert ook tegenover BILD.

“Mijn spontane uitspraken waren absoluut niet goed. Ik wil me daarvoor verontschuldigen", zegt Behrens. "We hebben de kwestie intern besproken en daar wil ik het verder bij laten." In een statement laat Wolfsburg zelf weten dat de uitspraak van Behrens 'niet past bij het standpunt van de club' en dat het incident 'meteen intern is afgehandeld'. "VfL Wolfsburg is zich bewust van zijn maatschappelijke rol. De club en de werknemers staan voor diversiteit en tolerantie. Fundamentele waarden als respect, eerlijkheid en openheid zijn altijd verankerd geweest in de filosofie van de club."

Saiba mais sobre o veículo