Kopzorgen bij Earnest Stewart en PSV door interesse van Barcelona | OneFootball

Kopzorgen bij Earnest Stewart en PSV door interesse van Barcelona | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 de outubro de 2024

Kopzorgen bij Earnest Stewart en PSV door interesse van Barcelona

Imagem do artigo:Kopzorgen bij Earnest Stewart en PSV door interesse van Barcelona
Imagem do artigo:Kopzorgen bij Earnest Stewart en PSV door interesse van Barcelona

© IMAGO

Bij PSV heersen zorgen over een mogelijk vertrek van Jerdy Schouten. De 27-jarige controleur is sinds zijn komst vorig jaar zomer van onschatbare waarde voor de Eindhovenaren. Trainer Peter Bosz heeft weliswaar een aantal opties voor de positie van Schouten, maar een speler met de kwaliteiten van de Oranje-international lijkt PSV niet direct in de gelederen te hebben.


Vídeos OneFootball


"Schouten is als intelligente controleur op het middenveld eigenlijk onmisbaar voor PSV", schetst clubwatcher Marco Timmer. "Tegen Sporting (Portugal, red.) tikte de international een heel hoog niveau aan en was hij met Ryan Flamingo dé uitblinker. Met Schouten in het team hoeft Bosz zich eigenlijk geen zorgen te maken over de organisatie in het veld. Die wordt door zijn controleur zorgvuldig bewaakt."

Tegen Sparta Rotterdam werd Schouten door een blessure vervangen door Mauro Júnior, die echter geen geweldige indruk maakte. "Earnest Stewart zal inmiddels goed nadenken wie Schouten straks kan vervangen, want de voetballer staat bij enkele grote clubs (waaronder Barcelona) nadrukkelijk op de radar. Bosz weet dat Veerman er inmiddels kan spelen, dat heeft hij vorig seizoen immers laten zien. Maar de 6-positie heeft zeker niet de voorkeur van de Volendammer", aldus Timmer.

Ook Tygo Land geldt als optie op de positie net voor de verdediging. De achttienjarige Oranje-jeugdinternational verlengde afgelopen zomer zijn contract nog. Er heersen echter twijfels of hij het niveau al aankan. "Hoewel Tygo Land grote kwaliteiten worden toegedicht, is de middenvelder met achttien jaar ook nog erg jong. Bosz acht hem op dit moment nog niet klaar om een prominente rol in het eerste elftal van PSV te spelen."

Kenneth Perez zei eerder al dat hij 'achter de schermen' negatieve geluiden over Land had opgevangen. "Tygo Land is een speler waar de mensen hoog van opgeven”, zei Perez bij het ESPN-programma Dit was het Weekend. “Ik heb begrepen dat hij eigenlijk nog steeds veel tekortkomt op de trainingen om überhaupt in aanmerking te komen voor een basisplaats. Ik kan me voorstellen dat je als fan denkt: waar blijft die jongen? We willen altijd nieuwe talenten zien.”

Saiba mais sobre o veículo