Manchester United ontslaat Ten Hag en schuift Van Nistelrooij naar voren | OneFootball

Manchester United ontslaat Ten Hag en schuift Van Nistelrooij naar voren | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28 de outubro de 2024

Manchester United ontslaat Ten Hag en schuift Van Nistelrooij naar voren

Imagem do artigo:Manchester United ontslaat Ten Hag en schuift Van Nistelrooij naar voren
Imagem do artigo:Manchester United ontslaat Ten Hag en schuift Van Nistelrooij naar voren
Imagem do artigo:Manchester United ontslaat Ten Hag en schuift Van Nistelrooij naar voren

© IMAGO

Erik ten Hag is de laan uitgestuurd bij Manchester United, zo meldt de Engelse topclub via zijn officiële kanalen. De Nederlandse oefenmeester werd daags na de nederlaag tegen West Ham United hierover geïnformeerd door de clubleiding. Ruud van Nistelrooij, die afgelopen zomer werd aangesteld als assistent-trainer, wordt naar voren geschoven om de honneurs waar te nemen.


Vídeos OneFootball


Het tijdperk van Ten Hag bij Manchester United is officieel ten einde. De positie van de 54-jarige oefenmeester stond al geruime tijd ter discussie op Old Trafford, waar de directie enkele weken geleden nog topoverleg voerde en besloot om de trainer te laten zitten. Na de nederlaag tegen West Ham (2-1) en het gelijkspel tegen Fenerbahçe (1-1) in de Europa League is het doek uiteindelijk toch gevallen voor Ten Hag bij Manchester United.

Manchester United heeft in een officieel statement op zijn site het vertrek van Ten Hag kenbaar gemaakt. "We zijn Erik dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan in zijn tijd bij Manchester United en we wensen hem het beste toe voor de toekomst", schrijven the Red Devils. Ten Hag legde beslag op de EFL Cup in 2023 en de FA Cup in 2024, maar stelde vooral teleur in competitie -en Europees verband bij Manchester United.

In navolging van het ontslag van Ten Hag meldt Manchester United dat Van Nistelrooij op interimbasis de verantwoordelijkheid krijgt over het eerste elftal. Op de achtergrond zoekt de clubleiding van the Mancunians naar een definitieve opvolger van Ten Hag. Van Nistelrooij streek afgelopen zomer samen met René Hake neer op Old Trafford om Ten Hag bij te staan als assistent-trainer.

Manchester United werd recentelijk met diverse potentiële kandidaten voor de functie van hoofdtrainer in verband gebracht. Zo zou Thomas Tuchel in beeld zijn geweest, maar hij is aangesteld als bondscoach van Engeland. Ook de clubloze Xavi Hernández zou in beeld zijn. Daarnaast worden Edin Terzic (ex-trainer van Borussia Dortmund) en Ruben Amorim (trainer Sporting Portugal) genoemd.

Het ontslag van Ten Hag betekent volgens recente berichtgeving uit Engeland wel een dure onderneming voor Manchester United. De Engelse topclub besloot namelijk om het contract van de oefenmeester afgelopen zomer tot medio 2026 te verlengen.

Saiba mais sobre o veículo