'Messi kost Barcelona jaren na vertrek nog altijd miljoenen op jaarbasis' | OneFootball

'Messi kost Barcelona jaren na vertrek nog altijd miljoenen op jaarbasis' | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·12 de outubro de 2024

'Messi kost Barcelona jaren na vertrek nog altijd miljoenen op jaarbasis'

Imagem do artigo:'Messi kost Barcelona jaren na vertrek nog altijd miljoenen op jaarbasis'

FC Barcelona is volgens Spaanse media pas aan het einde van het lopende seizoen financieel verlost van Lionel Messi en zijn oud-ploeggenoten Sergio Busquets en Jordi Alba. Het trio, dat inmiddels samenspeelt bij Inter Miami in de MLS, ontvangt nog jaarlijks miljoenen van de Catalanen aan achterstallig salaris uit de covid-periode.

Begin 2020 werd het voetbal hard getroffen toen, door de wereldwijde pandemie, de stadions ineens leeg moesten blijven. Om de teruglopende inkomsten op te vangen maakten veel clubs, waaronder het financieel geplaagde Barcelona, gebruik van alle mogelijke middelen om het hoofd boven water te houden. Verschillende spelers gingen akkoord met uitgestelde salarisuitkeringen, waaronder bovengenoemd trio.


Vídeos OneFootball


Messi verliet Barcelona, de club die hem op dertienjarige leeftijd wegplukte uit Argentinië, in de zomer van 2021. Na twee jaar Paris Saint-Germain verkaste hij naar Miami, waar hij al snel gezelschap kreeg van zijn vrienden én oud-Barça-ploeggenoten Alba en Busquets. Ook Luis Suárez speelt inmiddels bij de club uit Florida.

Saiba mais sobre o veículo