Rechter verlaagt stadionverbod van Feyenoord-supporter na kort geding | OneFootball

Rechter verlaagt stadionverbod van Feyenoord-supporter na kort geding | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·16 de outubro de 2024

Rechter verlaagt stadionverbod van Feyenoord-supporter na kort geding

Imagem do artigo:Rechter verlaagt stadionverbod van Feyenoord-supporter na kort geding

Een Feyenoord-supporter heeft met succes zijn stadionverbod van de KNVB aangevochten. De supporter had een kort geding aangespannen nadat bekend werd dat hij vijf jaar lang geen wedstrijden mocht bezoeken en daarnaast een boete moest betalen. De supporter is door de Rotterdamse rechter in het gelijk gesteld, en zijn stadionverbod is ingekort tot één jaar.

De supporter stapte vorig seizoen na de gewonnen uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard het veld op om verslaggever Sinclair Bischop te begroeten. Op dat moment was er een interview aan de gang, waardoor de begroeting niet kon plaatsvinden. Kort daarna verliet hij het veld weer. Een beveiligingsbeambte vroeg vervolgens om zijn gegevens, en enkele weken later viel er een brief van de KNVB op de mat met een forse straf.


Vídeos OneFootball


De Feyenoorder vond de straf overdreven en spande een kort geding aan, met succes. De rechter oordeelde dat het vijfjarige stadionverbod te zwaar was, vooral in vergelijking met andere incidenten waarvoor stadionverboden worden opgelegd. Tijdens het betreden van het veld werd geen geweld gebruikt, en het belangrijkste argument waarmee de rechter instemde, was dat de wedstrijd al geruime tijd voorbij was.

"De straf voor de man is disproportioneel en naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid kan deze niet onverkort gehandhaafd blijven," vertelt een woordvoerder in gesprek met RTV Rijnmond. De advocaat reageerde ook: "Uiteraard is mijn cliënt blij met de uitspraak." Het is niet duidelijk of de supporter akkoord gaat met een stadionverbod van een jaar; ook daartegen kan nog beroep worden aangetekend.Rechter verlaagt stadionverbod van Feyenoord-supporter na kort geding

Saiba mais sobre o veículo