Transferstrijd aanstaande: PSV en Ajax richten pijlen op felbegeerd toptalent | OneFootball

Transferstrijd aanstaande: PSV en Ajax richten pijlen op felbegeerd toptalent | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·09 de outubro de 2024

Transferstrijd aanstaande: PSV en Ajax richten pijlen op felbegeerd toptalent

Imagem do artigo:Transferstrijd aanstaande: PSV en Ajax richten pijlen op felbegeerd toptalent
Imagem do artigo:Transferstrijd aanstaande: PSV en Ajax richten pijlen op felbegeerd toptalent

© IMAGO

Roger Fernandes geniet interesse van onder meer Ajax en PSV, meldt O Jogo. De achttienjarige buitenspeler doorliep de jeugdopleiding van SC Braga en is daar inmiddels gewaardeerd lid van het eerste elftal. Naast de twee Nederlandse topclubs houden ook verschillende topclubs in andere Europese landen de jonge aanvaller in de gaten.


Vídeos OneFootball


Fernandes kende vorig seizoen zijn definitieve doorbraak in de hoofdmacht van Braga. In totaal speelde hij 24 duels voor het eerste, waarin hij 3 keer wist te scoren en 7 doelpunten wist voor te bereiden. Dit seizoen staat de teller voor de flankspeler na zestien wedstrijden op twee goals en een assist.

Newcastle United wordt al ruim twee jaar in verband gebracht met de komst van Fernandes, die bij Braga vastligt tot medio 2028. Inmiddels hebben ook Chelsea, Arsenal, Aston Villa, Tottenham Hotspur, Brighton & Hove Albion, Atlético Madrid en Bayer Leverkusen de naam van de vleugelflitser genoteerd. Zijn Estimated Transfer Value (ETV) wordt geschat op negen miljoen euro.

Fernandes komt uit Guinee-Bissau, maar woont al vijf jaar in Portugal en zal in januari in aanmerking komen om uit te komen voor Portugese jeugdelftallen. Dat ziet hij volgens O Jogo zelf wel zitten. Ook Roberto Martínez, de coach van het Portugese nationale elftal, heeft de jonge linkspoot al op zijn radar.

Ajax kan een nieuwe rechtsbuiten goed gebruiken. De Amsterdammers beschikken met Bertrand Traoré en Christian Rasmussen maar over twee gespecialiseerde rechtsbuitens. Steven Berghuis wordt door trainer Francesco Farioli meer als aanvallende middenvelder gezien. PSV kan voor de rechtsbuitenpositie normaliter beschikken over Johan Bakayoko en de momenteel geblesseerde Hirving Lozano, die in de winter vertrekt naar San Diego FC.

Saiba mais sobre o veículo