Van Hanegem: "Ik hoop één ding en dat is dat ze rustig blijven" | OneFootball

Van Hanegem: "Ik hoop één ding en dat is dat ze rustig blijven" | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·18 de outubro de 2024

Van Hanegem: "Ik hoop één ding en dat is dat ze rustig blijven"

Imagem do artigo:Van Hanegem: "Ik hoop één ding en dat is dat ze rustig blijven"

Voor het elftal van Brian Priske ligt de focus momenteel op de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, maar slechts drie dagen later vliegt Feyenoord alweer naar Portugal voor de wedstrijd tegen SL Benfica. Afgelopen zomer gingen de Rotterdammers nog kansloos onderuit tegen het team van Orkun Kökcü, maar voor deze ontmoeting heeft Willem van Hanegem wel het vertrouwen.

"Altijd als we tegen dat soort ploegen spelen heb ik het gevoel van: wees nooit bang", vertelt Van Hanegem in de AD Willem&Wessel podcast. "Dat is het gewoon. Waarom speel je deze wedstrijden? Omdat je ook goed kan voetballen. Ik hoop één ding en dat is dat ze rustig blijven en gewoon hun stinkende best doen. Zoals de laatste keer tegen Girona. Toen hebben ze wel heel hard gewerkt."


Vídeos OneFootball


Wessel Penning stelt vervolgens de vraag of Van Hanegem liever de wedstrijd tegen SL Benfica in de Champions League wint, of de wedstrijd tegen Ajax in de Eredivisie. "Benfica is ook wel een hele moeilijke wedstrijd. Als je die dus verliest, dan is dat mogelijk. Je moet top zijn om hem te winnen. Maar die andere is een vervelende tegenstander van je. Als je die van Ajax wint, dan blijft die het langste bij", reageert De Kromme.

De oer-Feyenoorder uit vervolgens zijn kritiek op bepaalde analisten die praten over de Amsterdammers. "Vorig jaar was Ajax niets en als je nu de mensen weer hoort, zegt een groot gedeelte dat ze er weer aan komen, dat ze steeds beter en beter gaan spelen. Zelfs degenen die hier in De Kuip gespeeld hebben, zeggen op tv dat ze het bijna weer voor elkaar hebben. Ze mogen gewoon winnen, alleen niet tegen Feyenoord. Dat is toch heel normaal?"

Saiba mais sobre o veículo