Varane blikt terug op tijd bij Manchester United en doet bijzondere onthulling | OneFootball

Varane blikt terug op tijd bij Manchester United en doet bijzondere onthulling | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18 de outubro de 2024

Varane blikt terug op tijd bij Manchester United en doet bijzondere onthulling

Imagem do artigo:Varane blikt terug op tijd bij Manchester United en doet bijzondere onthulling
Imagem do artigo:Varane blikt terug op tijd bij Manchester United en doet bijzondere onthulling

© IMAGO

Raphaël Varane heeft in een interview met L’Équipe een boekje opengedaan over zijn vertrek bij Manchester United. De Fransman besloot vorige maand na aanhoudend blessureleed om een punt achter zijn voetbalcarrière te zetten. Het Italiaanse Como werd zijn laatste club, al had hij liever nog een jaar in Manchester gevoetbald.


Vídeos OneFootball


De centrumverdediger tekende afgelopen zomer nog bij Como na zijn transfervrije vertrek bij Manchester United. De hoofdtrainer van de Italiaanse club, Cesc Fàbregas, kon geen beroep doen op de stopper in de competitie wegens knieproblemen die hem parten speelden. De kwetsuur bleek zelfs zo ernstig dat Fàbregas zijn aanwinst niet kon inschrijven voor de Serie A.

Met United eindigde ik met een prijs; de FA Cup, maar ik wist al dat het project van de club niet bij mij paste

- Raphaël Varane over zijn laatste seizoen bij Manchester United

“Ik heb met veel liefde alles gegeven voor mezelf, de clubs, mijn land, mijn teamgenoten en de supporters van elk team waarvoor ik heb gespeeld. Ik heb ieder logo verdedigd met alles wat ik in me had en ik heb iedere minuut van mijn avontuur gekoesterd. Het kostte veel moed om deze beslissing te nemen. Ik heb geluisterd naar mijn hart en naar mijn instinct”, kondigde Varane vorige maand zijn voetbalpensioen aan op Instagram.

Nu spreekt de WK-winnaar van 2018 zich uit over zijn vertrek in Engeland. “Aan het begin van mijn laatste seizoen bij Manchester United zei ik al tegen mezelf dat ik daar graag had willen eindigen, om het avontuur in Manchester nog wat verder uit te breiden. Het gebeurde niet en de zomer was zeer bewogen. Met United eindigde ik met een prijs; de FA Cup, maar ik wist al dat het project van de club niet bij mij paste”, vertelt een openhartige Varane.

De stopper geeft tekst en uitleg wat betreft zijn keuze voor de Serie A. “Ik was op zoek naar iets bijzonders en zo vond ik Como. Como was een project dat opviel, het was niet exotisch noch financieel belonend, maar menselijk gezien was het logisch. Dat is het nog steeds, omdat ik aan hun zijde blijf in een andere rol”, aldus Varane, die eerder meldde dat hij snel bekend hoopt te maken welke andere functie hij gaat vervullen bij de club. “Ik wilde ook maar één keer per week spelen. Na de voorbereiding zou de familie mij volgen naar Italië, maar toen ik op 11 augustus geblesseerd raakte, wist ik meteen dat het voorbij was”, besluit de 93-voudig international.

Varane is een van de succesvolste verdedigers van zijn generatie. Zo won hij in 2018 de WK-finale met Frankrijk ten koste van Kroatië. In tien seizoenen voor Real Madrid won hij maar liefst vier keer de Champions League en drie keer LaLiga. In totaal speelde hij 360 wedstrijden voor de Koninklijke. De drie seizoenen die daarop volgden bij Manchester United waren minder succesvol, mede doordat blessureleed hem veelvuldig dwarszat in zijn tijd bij de Engelse recordkampioen.

Saiba mais sobre o veículo