Zirkzee moet vrezen voor basisplaats bij United: binnenlandse transfer kan uitkomst bieden | OneFootball

Zirkzee moet vrezen voor basisplaats bij United: binnenlandse transfer kan uitkomst bieden | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 de outubro de 2024

Zirkzee moet vrezen voor basisplaats bij United: binnenlandse transfer kan uitkomst bieden

Imagem do artigo:Zirkzee moet vrezen voor basisplaats bij United: binnenlandse transfer kan uitkomst bieden
Imagem do artigo:Zirkzee moet vrezen voor basisplaats bij United: binnenlandse transfer kan uitkomst bieden

© IMAGO

Joshua Zirkzee krijgt steeds meer kritiek te verwerken. De 23-jarige Nederlander scoorde tijdens zijn debuut voor Manchester United als invaller tegen Fulham de winnende goal: 1-0. Sindsdien is de productie van de spits echter gestokt. In het Nederlands elftal maakte hij in september nog indruk met een goal en een assist tegen Hongarije (5-2 winst), maar vrijdag maakte hij ook bij Oranje een zeer zwakke indruk tijdens het 1-1 gelijkspel tegen Hongarije. Een (tijdelijke) transfer in januari kan mogelijk uitkomst bieden.


Vídeos OneFootball


Valentijn Driessen zei voorafgaand aan de wedstrijd in de podcast Kick-off al dat het nog lang geen uitgemaakte zaak was dat Zirkzee eerste spits van Oranje zou worden. “Als je gaat kijken wat Zirkzee en Brian Brobbey laten zien bij respectievelijk Manchester United en Ajax, daar word je niet vrolijk van als bondscoach. Dan kan je moeilijk zeggen: ‘Dat wordt mijn vaste eerste spits.’ Voor hetzelfde geldt zit Zirkzee straks een halfjaar op de bank bij United of krijgt Brobbey nog tien, twaalf wedstrijden waarin hij niet scoort. Moet dat dan de eerste spits van het Nederlands elftal worden?”

United-manager Erik ten Hag besloot vorige week zondag voor het eerst sinds 24 augustus om Zirkzee geen basisplaats te geven in het duel met Aston Villa (0-0). In plaats daarvan gaf de oefenmeester Rasmus Højlund de voorkeur in de punt van de aanval. De Deen maakte bij zijn eerste basisplaats dit seizoen eveneens weinig indruk, maar ook Zirkzee kon als invaller tijdens de wedstrijd op Villa Park niet overtuigen. Zodoende is het niet uitgesloten dat Højlund volgende week zaterdag tegen Brentford opnieuw de kans krijgt.

Volgens de Career Advice Tool zou West Ham United een prima club voor Zirkzee zijn om aan speeltijd toe te komen, mocht hij bij United daadwerkelijk op de bank belanden. De club uit Londen heeft op basis van uitzicht op speeltijd een Club Fit van 86 met de voormalig speler van onder meer Bologna en Bayern München. De formatie past uitstekend bij hem en de kans op speeltijd is zeer groot. Zijn speelstijl sluit redelijk aan op die van the Hammers. Alleen de potentiële ontwikkeling van Zirkzee blijft, door het relatief lagere niveau van zijn teamgenoten, achter ten opzichte van hoger aangeschreven clubs.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Dat het uitzicht op speeltijd bij West Ham relatief goed is, valt gezien de huidige situatie goed te begrijpen. Trainer Julen Lopetegui beschikt over Danny Ings (32), Michail Antonio (34) en de momenteel geblesseerde Niclas Füllkrug (31), die afgelopen zomer voor 27 miljoen euro van Borussia Dortmund werd overgenomen. De drie spitsen scoorden bij elkaar pas twee keer. Een extra optie in de punt van de aanval lijkt dus geen overbodige luxe voor de Spaanse oefenmeester.

Saiba mais sobre o veículo