Klaassen spreekt zich uit over toekomst bij Ajax: 'Heb erover gesproken' | OneFootball

Klaassen spreekt zich uit over toekomst bij Ajax: 'Heb erover gesproken' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·26. Oktober 2024

Klaassen spreekt zich uit over toekomst bij Ajax: 'Heb erover gesproken'

Artikelbild:Klaassen spreekt zich uit over toekomst bij Ajax: 'Heb erover gesproken'
Artikelbild:Klaassen spreekt zich uit over toekomst bij Ajax: 'Heb erover gesproken'

© IMAGO

Davy Klaassen keerde vorige maand voor de tweede keer in zijn carrière terug bij Ajax. Na een korte tijd zijn conditie op peil te hebben gehouden, bereikten de Amsterdamse club een akkoord met de 31-jarige middenvelder over een eenjarig contract. Klaassen kijkt ook alvast vooruit naar de toekomst en ziet een functie bij Ajax na zijn actieve loopbaan ook wel zitten.


OneFootball Videos


Een jaar na zijn vertrek bij Ajax keerde Klaassen alweer terug in de Johan Cruijff ArenA, nadat zijn contract bij Inter niet was verlengd. In eerste instantie was de bedoeling dat de Oranje-international zijn conditie op peil zou houden bij Ajax, maar na enkele dagen kreeg hij een contract aangeboden. Klaassen deed tot op heden vijf duels mee en was daarin goed voor drie doelpunten en één assist. Bij afwezigheid van Jordan Henderson droeg hij ook de aanvoerdersband bij Ajax.

In een interview met Het Parool komt ook de verdere toekomst van Klaassen ter sprake en wordt de rechtspoot gevraagd hoe hij tegenover een rol binnen Ajax na zijn actieve loopbaan staat. De Amsterdammers laten momenteel namelijk diverse oud-spelers intern meelopen in hun zoektocht naar toekomstige bestuurders, waaronder Siem de Jong, Daniel de Ridder en Ricardo van Rhijn.

"Dat zou ik na mijn actieve loopbaan zeker willen uitzoeken", is Klaassen duidelijk, waarna hij zijn voorkeur uitspreekt. "Als ik er nu over nadenk, zou ik in de jeugd willen kijken. Ik hou van werken met kinderen, ik hou van voetbal en Ajax is mijn club. Ik moet maar eens kijken of ik het überhaupt kan, maar het zit wel in mijn hoofd."

Het is niet zo dat Klaassen nog nooit heeft stilgestaan bij zijn carrière na zijn loopbaan als voetballer. Sterker nog: binnen Ajax heeft de multifunctionele middenvelder er al over gehad. "Ik heb over zo’n rol ook weleens gesproken met Menno Geelen, de algemeen directeur ad-interim", vertelt Klaassen. "Als ik het nu moet zeggen, wil ik iets technisch doen. Alleen weet ik niet hoe ik er over tien jaar in sta."

Impressum des Publishers ansehen