Naast Ajax ook PSV optie voor Antony komende transferperiode | OneFootball

Naast Ajax ook PSV optie voor Antony komende transferperiode | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28. Oktober 2024

Naast Ajax ook PSV optie voor Antony komende transferperiode

Artikelbild:Naast Ajax ook PSV optie voor Antony komende transferperiode
Artikelbild:Naast Ajax ook PSV optie voor Antony komende transferperiode

© IMAGO

Antony lijkt Manchester United komende transferperiode te gaan verlaten. Is het niet met een definitieve transfer, dan wel op huurbasis. Zeker na het ontslag van Erik ten Hag lijken de kansen op speeltijd voor de Braziliaan definitief te zijn verdwenen op Old Trafford. De Career Advice Tool van SciSports laat zien dat PSV een uitstekende optie kan zijn voor Antony komende transferperiode.


OneFootball Videos


De geruchten over een mogelijk vertrek van Antony zijn de afgelopen dagen in een stroomversnelling geraakt. De aanvaller werd onlangs nog in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax, maar nu blijken ook AC Milan en Juventus te hengelen naar zijn diensten. De aanvaller zou zelf wel oren hebben naar een rentree bij de Amsterdamse club.

De Career Advice Tool van SciSports laat dan ook zien dat Ajax op dit moment verreweg de beste bestemming is voor Antony. Ajax verkocht Antony in 2022 vlak voor het sluiten van de zomerse transfermarkt aan Manchester United na zware onderhandelingen. De Braziliaans international werd met zijn overstap naar de Engelse topclub de duurste uitgaande Eredivisie-transfer aller tijden.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

In Amsterdam kan Antony mogelijk zijn loopbaan weer op de rit krijgen. Volgens het voetbaldatabureau komt de 24-jarige Braziliaan in Amsterdam in aanmerking voor een basisplaats. Zeker nu Steven Berghuis maar blijft kwakkelen met blessures kan de komst van Antony een oplossing zijn voor Ajax. De aanvaller zal hoogstwaarschijnlijk onhaalbaar zijn met een definitieve transfer, maar wellicht dat een huurovereenkomst een optie kan zijn.

Naast Ajax blijkt PSV ook een meer dan uitstekende optie te zijn voor Antony in de Eredivisie. De Eindhovenaren gaan komende winterstop afscheid nemen van Hirving Lozano, die zijn loopbaan gaat voortzetten bij San Diego FC in de MLS. Hierdoor wordt de spoeling weer behoorlijk dun op de flanken voor Peter Bosz. Earnest Stewart maakte enkele dagen na het sluiten van de transfermarkt in september bekend dat hij graag nog een buitenspeler aan de selectie had willen toevoegen, met oog op het vertrek van Lozano.

Wellicht dat de komst van Antony in januari uitkomst kan bieden. De aanvaller kan in Eindhoven eveneens rekenen op een basisplaats, wat voor hem op dit moment een absolute must is. Wat ook in het voordeel van PSV spreekt, is dan de landskampioen op dit moment een geoliede machine is en Antony dus zonder enige problemen kan instromen.

Impressum des Publishers ansehen