PSV moet Manchester United loef afsteken met komst eigen Kenneth Taylor | OneFootball

PSV moet Manchester United loef afsteken met komst eigen Kenneth Taylor | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25. Oktober 2024

PSV moet Manchester United loef afsteken met komst eigen Kenneth Taylor

Artikelbild:PSV moet Manchester United loef afsteken met komst eigen Kenneth Taylor
Artikelbild:PSV moet Manchester United loef afsteken met komst eigen Kenneth Taylor

© IMAGO

Manchester United wil komende transferperiode gebruiken om het middenveld te voorzien van een nieuwe aanwinst. Daarbij heeft de club van Erik ten Hag de naam van Sverre Nypan van Rosenborg genoteerd. Het zeventienjarige toptalent staat op de radar van verschillende clubs in de Premier League, maar doet volgens data van SciSports verstandig aan om eerst een tussenstap te maken. Bijvoorbeeld naar PSV.


OneFootball Videos


Met het naderende einde van Christian Eriksens contract en de onzekere situatie rondom Casemiro, is Manchester United al actief bezig met het zoeken naar versterking op het middenveld. Hoewel Casemiro officieel vastligt bij de club tot de zomer van 2026 (met een optie voor nog een jaar), worden geruchten over een mogelijk vertrek steeds sterker. In Engelse media klinkt steeds vaker dat een overstap naar Saoedi-Arabië tot de serieuze opties behoort. Manchester United staat daarmee voor een belangrijke beslissing over de samenstelling van hun middenveld voor de komende seizoenen.

Namen als Morten Frendrup, Morten Hjulmand, Richard Rios, Chris Rigg en Nypan worden genoemd als potentiele kandidaten om het middenveld van Manchester United te versterken. Ook de naam van Joey Veerman zou volgens Engelse media zijn gevallen op Old Trafford. Opvallend is dat uitgerekend Nypan een uitstekende opvolger zou kunnen zijn van Veerman volgens het voetbaldatabureau.

Nypan, zeventien jaar, staat al enige tijd op de radar van buitenlandse topclubs. Zo werd zijn naam afgelopen voorjaar nog genoemd bij Ajax. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al indruk gemaakt in de Eliteserien, de hoogste Noorse divisie, en wordt hij geroemd om zijn technische vaardigheden, spelinzicht en volwassenheid op het veld. Zijn spel kenmerkt zich door zijn kalmte aan de bal, nauwkeurige passing, en het vermogen om het spel te dicteren vanuit het middenveld. Data van SciSports laten zien dat de speelstijl van Nypan het beste vergeleken kan worden met die van Kenneth Taylor, met wie de Noorse spelmaker een Similarity van 99% deelt.

De ontwikkeling in Skill van Sverre Nypan, Joey Veerman en Kenneth Taylor.

Nypan's talent heeft ook internationale aandacht getrokken; Manchester United en diverse andere Europese topclubs volgen zijn ontwikkeling nauwlettend. Hoewel hij nog maar 17 jaar oud is, wordt hij beschouwd als een investering voor de lange termijn vanwege zijn potentiële groeimogelijkheden. Niet voor niets dicht FootballTransfers hem een Potential van 77,3 toe.

Om dat niveau te bereiken, zal Nypan op termijn een vervolgstap moeten maken. De middenvelder, die al 55 keer voor Rosenborg in actie kwam, heeft aangetoond klaar te zijn voor een transfer en kan daarmee een volgende stap zetten in zijn ontwikkeling. Gezien zijn Skill van 53,4 komt een overstap naar Manchester United nog te vroeg. Een tussenstap naar PSV zou volgens de Career Advice Tool een beter besluit zijn.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Hoewel Nypan niet direct zeker zal zijn van een basisplaats onder Peter Bosz, past zijn manier van spelen wel perfect in Eindhoven. Zoals gezegd is de middenvelder behoorlijk balvast en durft hij de vrije ruimte te zoeken. Met zijn manier van spelen zou Nypan op termijn een ideale opvolger kunnen zijn van uitgerekend Veerman.

Impressum des Publishers ansehen