Strijd om Joshua Zirkzee losgebarsten: topclubs staan in de rij voor aanvaller | OneFootball

Strijd om Joshua Zirkzee losgebarsten: topclubs staan in de rij voor aanvaller | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25. Oktober 2024

Strijd om Joshua Zirkzee losgebarsten: topclubs staan in de rij voor aanvaller

Artikelbild:Strijd om Joshua Zirkzee losgebarsten: topclubs staan in de rij voor aanvaller
Artikelbild:Strijd om Joshua Zirkzee losgebarsten: topclubs staan in de rij voor aanvaller

© IMAGO

Joshua Zirkzee heeft nog geen onuitwisbare indruk gemaakt bij Manchester United. De vijfvoudig international wist tot nu toe slechts één doelpunt te maken voor the Red Devils en mag in de winter al op huurbasis vertrekken uit Manchester. Juventus, AC Milan en Napoli zijn geïnteresseerd in de diensten van de 23-jarige spits, zo melden Engelse media.


OneFootball Videos


In Manchester gaat Zirkzee de concurrentiestrijd aan met de Deense aanvalsleider Rasmus Højlund. De international kwam tot dusver twaalf keer in actie voor de Engelse grootmacht. In die twaalf duels scoorde de voormalig spits van onder meer Bayern München en Anderlecht slechts eenmaal. Dat deed hij wel bij zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Fulham. Die goal leverde the Mancunians een 1-0 zege op.

Het lijkt erop dat Manchester United volgende zomer opnieuw de voorhoede op de schop gaat nemen. De Engelse topclub was afgelopen zomer al geïnteresseerd in Benjamin Sesko, evenals Arsenal. United slaagde erin om Zirkzee binnen te halen van Bologna voor een bedrag van 42,5 miljoen euro, terwijl Arsenal met lege handen achterbleef. De Sloveen koos ervoor om een nieuw contract bij RB Leipzig te tekenen, waardoor zijn ontsnappingsclausule van 65 miljoen euro niet langer geldig was.

Hoewel Sesko's nieuwe contract geen officiële ontsnappingsclausule meer bevat, is er wel een ‘gentleman's agreement’ waarin Leipzig heeft beloofd hem niet tegen te houden als hij in 2025 of 2026 zou willen vertrekken. Volgens recente berichtgeving van TuttoMercatoWeb is Manchester United van plan om in 2025 een bod uit te brengen op Sesko. Dit zou echter gevolgen kunnen hebben voor de toekomst van Zirkzee bij de club, aangezien United dan drie spitsen voor één positie zou hebben. Daarom zou de Nederlandse spits mogelijk uitgeleend worden.

Volgens het algoritme van FootballTransfers vertegenwoordigt Zirkzee een Estimated Transfer Value (ETV) van 37,9 miljoen euro. Het contract van de aanvaller in Manchester loopt nog door tot de zomer van 2029. Nu lonkt dus een tijdelijke terugkeer naar de Serie A voor de aanvalsleider, mits Manchester United erin slaagt om een extra spits aan te trekken. Bij Bologna had Zirkzee met 14 goals en 9 assists in 58 wedstrijden in alle competities een groot aandeel in het succes van de Noord-Italianen. De club plaatste zich vorig seizoen namelijk, voor het eerst in de clubhistorie, voor de Champions League.

Impressum des Publishers ansehen