Tijd tikt weg voor Ajax: Kroes moet deze zomer toeslaan voor terugkeer | OneFootball

Tijd tikt weg voor Ajax: Kroes moet deze zomer toeslaan voor terugkeer | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11. Oktober 2024

Tijd tikt weg voor Ajax: Kroes moet deze zomer toeslaan voor terugkeer

Artikelbild:Tijd tikt weg voor Ajax: Kroes moet deze zomer toeslaan voor terugkeer
Artikelbild:Tijd tikt weg voor Ajax: Kroes moet deze zomer toeslaan voor terugkeer

© IMAGO

Ajax liet Youri Regeer vorig jaar de binnenlandse overstap naar FC Twente maken. De 21-jarige middenvelder annex rechtsback leverde de Amsterdammers nog geen miljoen euro op, maar de deal met de Tukkers bevatte wel een terugkoopclausule. De tijd tikt echter weg voor Ajax om Regeer terug te halen naar de Johan Cruijff ArenA.


OneFootball Videos


Regeer verruilde op veertienjarige leeftijd de jeugdopleiding van ADO Den Haag al na twee seizoenen voor de voetbalacademie van Ajax. Na vijf jaar debuteerde de Nederlandse jeugdinternational in de hoofdmacht van de Amsterdamse club, waarna hij in het seizoen 2022/23 definitief deel uitmaakte van Ajax 1. Regeer kwam tijdens dat seizoen echter niet verder dan acht minuten, verdeeld over drie invalbeurten.

In de zomer van 2023 besloot Regeer eieren voor zijn geld te kiezen en tekende hij bij Twente, dat 900.000 euro overmaakte. Een lage transfersom, maar Ajax bedong ook een terugkoopclausule. "Deze bedraagt vijf miljoen euro en ze hebben twee jaar om hem terug te kopen", vertelt Leon ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand. Dit betekent dat Regeer komende zomer nog teruggekocht kan worden door Ajax voor dit bedrag.

"Bij Ajax weet je het nooit", vervolgt Ten Voorde zijn verhaal, doelend op de transferbesluiten in de Johan Cruijff ArenA. "En je weet ook niet hoe Regeer zich verder ontwikkelt. Hij is op dit moment echt in topvorm en een vast onderdeel van het nieuwe middenveld dat trainer Joseph Oosting heeft samengesteld."

Regeer bloeide in zijn eerste seizoen bij Twente op. De multi-inzetbare jongeling kwam in totaal 38 wedstrijden in actie namens de club uit Enschede en was goed voor 2 goals en 2 assists. Hij werd echter vooral gebruikt als vleugelverdediger. Dit seizoen mag Regeer vaker acteren op het middenveld. In totaal kwam hij elf van de twaalf duels in actie, waarvan negen keer als basisspeler.

Impressum des Publishers ansehen