Uniek moment bij Hongarije - Nederland: 'Dit zie je in het moderne voetbal zelden!' | OneFootball

Uniek moment bij Hongarije - Nederland: 'Dit zie je in het moderne voetbal zelden!' | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·11. Oktober 2024

Uniek moment bij Hongarije - Nederland: 'Dit zie je in het moderne voetbal zelden!'

Artikelbild:Uniek moment bij Hongarije - Nederland: 'Dit zie je in het moderne voetbal zelden!'

Een zeer opvallend moment in de wedstrijd tussen Hongarije en Nederland. In de slotfase van de eerste helft kreeg Oranje een indirecte vrije trap in het zestienmetergbied, op zo’n acht meter van het doel af. Een doelpunt leverde de vrije trap niet op.

Hongarije nam een doeltrap op een manier die indruist tegen de regels. Doelman Dénes Dibusz legde de bal neer op de vijfmeterlijn, waarna aanvoerder Dominik Szoboszlai ermee ging dribbelen, in plaats van de bal in één keer te trappen. Het was daarna alle hens aan dek bij Hongarije, want plots kreeg Nederland een enorme kans op de 1-1.


OneFootball Videos


“Dit is inderdaad tegen de regels, hoe Hongarije de doeltrap wil nemen”, merkte commentator Arman Avsaroglu van de NOS op. “Niemand in het stadion valt het op, maar de scheidsrechter wel. Dit is iets wat we in het hedendaagse voetbal bijna nooit meer zien: een indirecte vrije trap in het zestienmetergebied. Een cadeautje voor Oranje.”

Hongarije deed er alles aan om het moment te overleven. “Net wanneer je dacht dat de Hongaren zich niet verder konden ingraven, staan ze met z’n allen in het zestienmetergebied.” Tijjani Reijnders tikte de bal opzij naar Cody Gakpo, die een laag schot afvuurde. Doelman Dibusz stopte het schot met zijn voeten. Het moment had voor Oranje het allereerste doelpunt in de historie uit een indirecte vrije trap kunnen betekenen.

Impressum des Publishers ansehen