FR12.nl

·23 de octubre de 2024

Machteloos Feyenoord Onder 19 verliest opnieuw in Youth League

Imagen del artículo:Machteloos Feyenoord Onder 19 verliest opnieuw in Youth League

Feyenoord Onder 19 heeft opnieuw geen resultaat weten te boeken in de UEFA Youth League. Op bezoek bij de leeftijdsgenoten van SL Benfica speelde het elftal van Pascal Bosschaart een moeizame wedstrijd. Het jeugdelftal van Feyenoord ging in Portugal met 2-0 onderuit. De beide doelpunten kwamen op naam van Gonçalo Moreira.

Feyenoord kwam er in de eerste helft bijna niet aan te pas. De openingsfase was voorzichtig en grote kansen bleven uit voor de Rotterdammers. Mede door het goede keeperswerk van Ismail Ka duurde bleef het lang 0-0. Meerdere kansen werden door achttien jarige doelman uit het doel gehouden. Zelfs als het Ka niet lukte om een bal te keren zorgde zijn verdediging er wel voor dat de bal er niet in ging.

Het grootste gevaar van Feyenoord in de eerste helft was de vrije trap van Ayoub Ouarghi. De buitenspeler schoot deze bal op doel, maar wet gepareerd door de doelman van Benfica. Vlak voor rust kwamen de Portugezen verdiend op voorsprong. Een razendsnelle omschakeling van Benfica resulteerde in de openingstreffer van Gonçalo Moreira.

Feyenoord kwam in de tweede helft niet goed uit de kleedkamer. De ploeg van Pascal Bosschaart krijgt twee snelle gele kaarten en de eerste kans van de thuisploeg eindigde achter Ka in het doel. Moreira was opnieuw de doelpuntenmaker. Feyenoord creëerde geen mogelijkheden en kon daardoor ook geen aanspraak maken op een aansluitingstreffer.

In het slot van de tweede helft miste Feyenoord de echte overtuiging om een resultaat te behalen. De ploeg kreeg geen vat op de wedstrijd en had in de tweede helft ook niet veel in de melk te brokkelen. Benfica Onder 19 bleek een maatje te groot voor elftal van Bosschaart.

Feyenoord Onder 19 staat na drie wedstrijden in de UEFA Youth League nog altijd op nul punten en zal in de aankomende wedstrijden tegen Red Bull Salzburg, Manchester City en Sparta Praag op zoek moeten gaan naar eerherstel en de eerste punten.