Brian Brobbey heeft geen boodschap voor Francesco Farioli bij Ajax | OneFootball

Brian Brobbey heeft geen boodschap voor Francesco Farioli bij Ajax | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 octobre 2024

Brian Brobbey heeft geen boodschap voor Francesco Farioli bij Ajax

Image de l'article :Brian Brobbey heeft geen boodschap voor Francesco Farioli bij Ajax
Image de l'article :Brian Brobbey heeft geen boodschap voor Francesco Farioli bij Ajax

© Vandaag Inside

Brian Brobbey stond 75 minuten binnen de lijnen namens Oranje tegen Duitsland (1-0 verlies), maar wacht nog altijd op zijn eerste doelpunt sinds eind augustus. Na afloop van het duel in München werd de 22-jarige spits gevraagd naar zijn optreden en of hij een boodschap had voor Francesco Farioli, die de aanvaller telkens vroeg naar de kant haalde bij Ajax de afgelopen duels.


Vidéos OneFootball


Bij Ajax geniet Brobbey het volledige vertrouwen van Farioli in de basis, maar door het roulatiesysteem van de Italiaanse oefenmeester moet de Oranje-international telkens genoegen nemen met gemiddeld zestig minuten aan speeltijd per duel. Bij Oranje kreeg Brobbey ook van Ronald Koeman het vertrouwen in de basis en bleef hij 75 minuten in het veld staan.

Brobbey gaf na afloop tegenover Vandaag Inside te kennen dat hij blij was met het aantal minuten die hij kreeg tegen Duitsland. "Zeker... Eindelijk!", vertelde de spits, die vervolgens van verslaggeefster Noa Vahle een opvallende vraag voorgeschoteld kreeg. "Zeg je dat dan ook tegen Francesco Farioli, dat je meer dan 75 minuten kan?", luidde de vraagstelling. "Ik zeg niets. We gaan het zien", reageerde Brobbey koeltjes.

De wedstrijd tegen Duitsland en zijn eigen prestaties frustreerde Brobbey. "Ik heb heel weinig ballen gehad. Het was ook lastig. Zij hielden het goed dicht en compact. Het was geen leuke avond", gaf Brobbey toe. De spits zag dat zijn teamgenoten het op geen enkele manier voor elkaar kregen om hem tijdens de wedstrijd te bereiken. "We maakten ook niet goed gebruik van de passlijn naar mij. Ik stond een beetje op een eiland", aldus Brobbey, die aangaf dat het lastig was om zich te laten zien in de Allianz Arena. "Het is moeilijk als je pas na 24 minuten een bal krijgt..."

Brobbey kon Oranje en zichzelf zodoende niet aan treffer helpen, waardoor zijn teller dit seizoen nog altijd op één goal blijft staan. Bij Ajax wacht de aanvaller nog altijd op zijn eerste competitiedoelpunt, terwijl de concurrenten Wout Weghorst en Chuba Akpom zich wel lieten gelden tegen FC Groningen (3-1 winst). Intussen wordt er gepleit voor hulp voor Brobbey in de persoon van Dennis Bergkamp.

À propos de Publisher