Terugkeer van Ajax-icoon kan Brobbey helpen met wederopstandig | OneFootball

Terugkeer van Ajax-icoon kan Brobbey helpen met wederopstandig | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 octobre 2024

Terugkeer van Ajax-icoon kan Brobbey helpen met wederopstandig

Image de l'article :Terugkeer van Ajax-icoon kan Brobbey helpen met wederopstandig
Image de l'article :Terugkeer van Ajax-icoon kan Brobbey helpen met wederopstandig

© IMAGO

Brian Brobbey is namens Ajax dit seizoen nog steeds op zoek naar zijn eerste competitietreffer. In de studio van ESPN adviseert men de Amsterdamse club om Dennis Bergkamp terug te laten keren in de Johan Cruijff ArenA om de 22-jarige spits te helpen. Bergkamp werkte eerder tussen 2011 en 2017 al als assistent-trainer bij de hoofdmacht van Ajax, waar hij ook als speler furore maakte.


Vidéos OneFootball


Op het trainingsveld ging Brobbey dit weekend in gesprek met de nieuwe assistent-bondscoach Wim Jonk, bleek uit beelden van ESPN. “Ik denk dat hij met zoveel mogelijk mensen moet praten, want ergens lijkt het ook tussen de oren te zitten. Hij wil zó graag mooi scoren”, merkte Van Gangelen op. “Je zou hem eigenlijk een Bergkamp gunnen, een paar weken.”

Daar sluit Kraay zich bij aan. “Dat zou ook wat zijn. Waarom neemt niemand Bergkamp?", doelde de verslaggever op de situatie van de oud-voetballer, die sinds 2019 zonder club zit. "Hij is even in beeld geweest bij Arsenal, anderhalf jaar geleden. Rob Jansen wilde een club kopen in Engeland en Bergkamp daarbij betrekken, maar dat is ook nog niet gebeurd. Zullen we een petitie opstarten dat hij weer werkzaam moet worden in het voetbal?”

Kraay merkt dat Brobbey gebukt aan onder zijn mindere doelpuntenproductie dit seizoen. “Ik heb zoveel interviews van hem gelezen en gezien. Een spits die niet scoort, heeft geen leven. Hij maakt zich er best een beetje druk om, dat geeft hij ook toe", aldus Kraay. "Ik denk dat iemand als Wim Jonk, die fijne en zachte voetjes had, misschien zegt: ‘Je bent zo gretig, je wil ‘m zo graag maken, misschien moet je een keer op negentig kilometer per uur schieten in plaats van honderd. Dat er net iets meer gevoel in zit.’”

Brobbey geniet momenteel nog de voorkeur van Francesco Farioli in de spits, maar zag Chuba Akpom en Wout Weghorst onlangs hun waarde bewijzen namens Ajax. Ondertussen wacht de jonge aanvalsleider op zijn eerste treffer sinds eind augustus. Brobbey kwam in totaal elf duels in actie namens Ajax dit seizoen en was daarin goed voor slechts één doelpunt en twee assists.

Hoewel betwijfeld wordt of er nog veel progressie te boeken is, heeft Kraay wel goede hoop dat Brobbey beter kan worden. "Van een afmaker die niet fijnbesnaard is, ga je nooit een fijnbesnaarde afmaker maken. Maar het kan wel dertig tot veertig procent beter. Misschien wordt het dat wel, als hij wat meer ingehouden schiet...", concludeerde Kraay.

Eerder gaf Jansen in de podcast KieftJansenEgmondGijp aan het vreemd te vinden dat Ajax nooit bij Bergkamp is uitgekomen voor een functie binnen de club. De zaakwaarnemer vertelde dat de oud-international het plan heeft om terug te keren in de voetballerij, maar gaf aan dat de beleidsbepalers van Ajax hem altijd links hebben laten liggen. Bergkamp was in het seizoen 2008/09 assistent-trainer onder Marco van Basten, waarna hij twee jaar werkzaam was in de Amsterdamse jeugdopleiding. Hierna werd hij assistent-trainer van Frank de Boer en Peter Bosz.

À propos de Publisher