Ihattaren zorgt voor blijdschap: 'Negentig procent heeft dat niet' | OneFootball

Ihattaren zorgt voor blijdschap: 'Negentig procent heeft dat niet' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 octobre 2024

Ihattaren zorgt voor blijdschap: 'Negentig procent heeft dat niet'

Image de l'article :Ihattaren zorgt voor blijdschap: 'Negentig procent heeft dat niet'
Image de l'article :Ihattaren zorgt voor blijdschap: 'Negentig procent heeft dat niet'

© IMAGO

Mohamed Ihattaren heeft indruk gemaakt op Michiel Kramer met wat hij tot nu toe heeft laten zien bij RKC Waalwijk. De hekkensluiter van de Eredivisie gunde de 22-jarige middenvelder een kans op eerherstel en maakte recentelijk zijn rentree in het betaald voetbal. Kramer geeft te kennen dat Ihattaren qua fitheid nog een lange weg te gaan heeft, maar is ervan overtuigd dat het gevallen toptalent op voetballend vlak het verschil kan maken bij RKC.


Vidéos OneFootball


Na zijn vertrek bij PSV en mislukte avonturen bij Juventus, Sampdoria, Ajax, Samsunspor en Slavia Praag streek Ihatarren vorige maand verrassend neer bij RKC, dat hem een eenjarig contract aanbood. In het duel met Ajax (0-2 verlies) maakte de voormalig Nederlands jeugdinternational tien minuten voor tijd zijn rentree. Tegen FC Utrecht (3-2 verlies) mocht Ihattaren wederom invallen, maar deed hij slechts drie minuten mee.

Aan tafel bij Studio Voetbal blikte Kramer terug op de eerste weken samen met Ihattaren bij RKC en diens eerste minuten in het shirt van de Waalwijkers. "Hij oogde super fris, moet ik zeggen", begon de 35-jarige spits. "Ik ken hem natuurlijk alleen van alle verhalen en media-optredens, maar ik moet zeggen dat de kwaliteit in zijn linkervoet waanzinnig is."

Kramer is lyrisch over de voetballende kwaliteiten van Ihattaren en stelde dat een groot deel van de selectie van RKC hier niet aan kan tippen. "Negentig procent van onze selectie heeft dat gewoon niet", doelde de ervaren aanvalsleider op de techniek en het spelinzicht van Ihattaren. "Hij maakt voetballend al het verschil. Als hij ook nog super fit en wedstrijdfit wordt, dan wordt hij voor ons natuurlijk waanzinnig."

Hij maakt voetballend al het verschil. Als hij ook nog super fit en wedstrijdfit wordt, dan wordt hij voor ons natuurlijk waanzinnig

- Michiel Kramer over Mohamed Ihattaren

Wanneer Ihattaren volledig wedstrijd is, durft Kramer niet te zeggen. "Het is moeilijk omdat die jongen natuurlijk al best lang geen wedstrijden heeft gespeeld...", gaf Kramer aan. "Hij speelde volgens mij afgelopen woensdag tegen Go Ahead Eagles (oefenwedstrijd, red.) negentig minuten. Daar maakte hij een doelpuntje. Hij had er trouwens twee moeten maken."

Kramer hoopt in ieder geval dat het huwelijk tussen RKC en Ihattaren een succes wordt. “Wij hopen dat het gaat werken", vertelde de routinier, die met zijn leeftijd samen met Aaron Meijers de oudste is in de selectie van Henk Fräser. "Tot nu toe oogt hij super fris en super vrolijk. Een hele lieve jongen, dus ik hoop dat het gaat werken."

À propos de Publisher