PSV verwelkomt spoedig tienersensatie na groen licht uit Zweden | OneFootball

PSV verwelkomt spoedig tienersensatie na groen licht uit Zweden | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 Oktober 2024

PSV verwelkomt spoedig tienersensatie na groen licht uit Zweden

Gambar artikel:PSV verwelkomt spoedig tienersensatie na groen licht uit Zweden
Gambar artikel:PSV verwelkomt spoedig tienersensatie na groen licht uit Zweden

© IMAGO

PSV kan zich spoedig buigen over de potentiële komst van Ahmed Saaed. De zestienjarige aanvaller van Djurgårdens IF heeft volgens FotbollDirekt groen licht gekregen voor een trainingsstage bij de Eindhovense club, dat hem naderhand defintief zou kunnen inlijven. Saaed ontwikkelt zich stormachtig bij Djurgården en wordt in Zweden gezien als absoluut toptalent.


Video OneFootball


Saaed heeft zich een jaar na zijn komst bij Djurgården al in de kijker gespeeld bij PSV, zo luidt de berichtgeving uit Zweden. De Eindhovenaren willen de Zweeds jeugdinternationals echter eerst wel van dicht bij bekijken op De Herdgang en heeft daar nu ook toestemming voor gekregen vanuit de werkgever van Saaed.

De verwachting is dat PSV in de week van 21 oktober de beschikking heeft over Saaed en kan zien hoe de rechtsbuiten zich verhoudt tot de andere talenten van PSV. Saaed is een interessante optie voor PSV, daar hij zijn eerste professionele contract nog moet tekenen bij Djurgården. Hierdoor kunnen de Eindhovenaren het toptalent naar alle waarschijnlijk overnemen voor slechts een opleidingsvergoeding.

Saaed begon zijn prille voetballoopbaan bij Karlslunds IF, waar hij tot vorig jaar in de jeugdopleiding speelde. Djurgården pikte hem vervolgens transfervrij op. De jonge aanvaller is inmiddels doorgegroeid naar de Onder-19 van de Zweedse topclub en deed vorig seizoen ook al mee tijdens een oefenwedstrijd van de hoofdmacht. Hierin kwam hij direct tot scoren.

PSV heeft zich de afgelopen transferperiodes veel gericht op het aantrekken van talenten voor de toekomst. Zo werd tijdens de meest recente transferperiode onder anderen Emre Can Duran van Royal Antwerp overgenomen, versterkte Philip Holseter-Karlsen de gelederen van PSV Onder-19 en zijn Madi Monamay, Joel Ndala en Marcus Younis toegevoegd aan de selectie van Jong PSV.

Lihat jejak penerbit