Teleurgesteld Bayern München had serieuze twijfels over Matthijs de Ligt | OneFootball

Teleurgesteld Bayern München had serieuze twijfels over Matthijs de Ligt | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 Oktober 2024

Teleurgesteld Bayern München had serieuze twijfels over Matthijs de Ligt

Gambar artikel:Teleurgesteld Bayern München had serieuze twijfels over Matthijs de Ligt
Gambar artikel:Teleurgesteld Bayern München had serieuze twijfels over Matthijs de Ligt

© IMAGO

Bayern München had serieuze twijfels over de flexibiliteit van Matthijs de Ligt, meldt de Britse krant Daily Mail. De verdediger maakte afgelopen zomer de overstap van Bayern naar Manchester United, dat 45 miljoen euro voor hem betaalde. De Zuid-Duitsers zouden geschrokken zijn van de fysieke staat van de 25-jarige mandekker.


Video OneFootball


Tijdens zijn tweejarige verblijf in Beieren zijn veel mensen binnen de club 'teleurgesteld' geraakt door het gebrek aan beweeglijkheid van de Oranje-international. Achter de schermen maakten mensen zich steeds meer zorgen over de tijd die De Ligt in de sportschool doorbracht en de impact die dat mogelijk zou hebben op zijn flexibiliteit.

"Er heerste een gevoel dat De Ligt in zijn tijd bij Juventus zijn flexibiliteit en snelheid had verloren omdat hij teveel tijd in de sportschool doorbracht", onthult een anonieme bron. "Er heerste weinig positiviteit over De Ligt bij Bayern." United was op de hoogte van de zorgen die heersten bij de Duitse topclub voordat de transfer naar Manchester afgerond werd.

De Ligt speelde uiteindelijk 73 duels voor Bayern, waarin hij 5 keer scoorde en 2 assists leverde. Der Rekordmeister maakte flink verlies op de voormalig Ajacied: in de zomer van 2022 werd De Ligt nog voor 67 miljoen euro van Juventus overgenomen. Bij United speelde de rechtspoot tot nog toe negen wedstrijden, waarin hij een keer tot scoren kwam.

Manchester United versterkte zich afgelopen zomer onder anderen met De Ligt, Noussair Mazraoui (beiden van Bayern München) en Joshua Zirkzee (van Bologna). De drie spelers, die allen over een Nederlands paspoort beschikken, kostten in totaal ruim honderd miljoen euro. Ook Leny Yoro (Lille OSC) en Manuel Ugarte (Paris Saint-Germain) werden naar Old Trafford gehaald.

Lihat jejak penerbit