Kraay ziet Feyenoord 'internationale topspeler' mislopen: 'Ze hebben ongelofelijk zitten slapen' | OneFootball

Kraay ziet Feyenoord 'internationale topspeler' mislopen: 'Ze hebben ongelofelijk zitten slapen' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 ottobre 2024

Kraay ziet Feyenoord 'internationale topspeler' mislopen: 'Ze hebben ongelofelijk zitten slapen'

Immagine dell'articolo:Kraay ziet Feyenoord 'internationale topspeler' mislopen: 'Ze hebben ongelofelijk zitten slapen'
Immagine dell'articolo:Kraay ziet Feyenoord 'internationale topspeler' mislopen: 'Ze hebben ongelofelijk zitten slapen'

© ESPN

Bij Goedemorgen Eredivisie is men zeer lovend over Jerdy Schouten. De verdedigende middenvelder van PSV is een cruciale schakel op het middenveld van Peter Bosz. Zaterdagavond was hij tegen AZ (1-2 winst) andermaal belangrijk in het veiligstellen van de overwinning.


OneFootball Video


"Schouten vond ik echt geweldig weer", begint Van Hintum bij het programma op ESPN. Ook Guus Til kan op lovende woorden van de oud-speler van onder meer RKC Waalwijk en Vitesse rekenen. "Er wordt weleens denigrerend over gedaan, zijn eenvoud en zijn matige techniek in de kleine ruimte. Maar hij is zo belangrijk voor dit team met zijn diepgang, het trekken en sleuren, op het juiste moment voor de goal komen. Hij was ook betrokken bij twee doelpunten. Ik vond hem echt fantastisch spelen."

Schouten raakte in de wedstrijd tegen AZ opnieuw geblesseerd en presentatrice Fresia Cousiño Arias vraagt hoe trainer Peter Bosz dat gemis gaat opvangen. "Bosz zei gisteren dat hij wel zes opties heeft om die plaats in te nemen, maar ik vind hem echt de allerallerbeste op die positie. Hij is zo belangrijk voor dit team."

Hans Kraay junior haakt in, terwijl er beelden getoond worden van Schouten die de bal verovert. "Dit vind ik zo mooi. Hij hoeft geen slidings te maken en geen vuile broek te hebben om ballen te veroveren. Hij leest het net even iets sneller zonder te hoeven tackelen. Dat vind ik eigenlijk het mooist. Hij verovert op techniek ballen."

Andries Jonker, momenteel bondscoach van de Oranjevrouwen, was van 2019 tot 2022 trainer en technisch directeur van Telstar, waar Schouten tussen 2017 en 2018 speelde. "Die stafleden bij Telstar hebben met hem gewerkt. Ik niet. Hij kwam steeds verder en meer omhoog, kwam steeds meer in de picture. Ze hadden allemaal hun twijfels of hij het zou kunnen belopen. Blijkbaar dus toch." Dat komt volgens de trainer door de manier van spelen van de balveroveraar. "Ze vonden het allemaal een voortreffelijke voetballer, maar hadden allemaal hun twijfels: 'Hij is te goed voor Telstar, maar waar eindigt dit?' Dit had niemand daar ingeschat."

"Even later speelde hij bij Excelsior, in de achtertuin van Feyenoord", haakt Kraay junior in. "Als je dan hoort hoe goed hij is, ga je kijken met de scouting. Als iemand dan zegt: 'Ik weet niet of hij fysiek wel helemaal aankan...' Hij heeft niet de uitstraling van een Paul Pogba. Maar Feyenoord heeft wel ongelofelijk zitten slapen dat er in hun achtertuin gewoon een potentiële topspeler loopt."

Visualizza l' imprint del creator