Opstelling Feyenoord: Read, Beelen en Carranza in de basis | OneFootball

Opstelling Feyenoord: Read, Beelen en Carranza in de basis | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·27 ottobre 2024

Opstelling Feyenoord: Read, Beelen en Carranza in de basis

Immagine dell'articolo:Opstelling Feyenoord: Read, Beelen en Carranza in de basis

Feyenoord trapt om 12:15 uur af tegen FC Utrecht. De Rotterdammers kunnen daarbij niet beschikken over Jordan Lotomba en Ayase Ueda. Beide spelers zijn niet fit uit de wedstrijd tegen SL Benfica gekomen. In de Galgenwaard kiest trainer Brian Priske voor onderstaande elf namen vanaf de aftrap.

Julián Carranza heeft bij Feyenoord zijn eerste basisplaats te pakken. De 24-jarige spits kwam afgelopen zomer transfervrij over vanuit de MLS. Vanwege de afwezigheid van Ueda mag de Argentijnse spits zich tegen FC Utrecht bewijzen vanaf de aftrap. Carranza maakte vorige week tegen Go Ahead Eagles als invaller zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.


OneFootball Video


Priske heeft niet alleen in de aanval een aanpassing moeten doen. Ook de verdediging is gewijzigd ten opzichte van de uitwedstrijd tegen SL Benfica. Jordan Lotomba is geblesseerd en daardoor start de talentvolle rechtsback Givairo Read. Van Gernot Trauner is bekend dat hij moeite heeft om meerdere wedstrijden per week te spelen. Met het oog op de Klassieker van aanstaande woensdag is er een basisplaats weggelegd voor Thomas Beelen.

Chris-Kévin Nadje keert na een blessure weer terug in de wedstrijdselectie van Feyenoord. De middenvelder was er niet bij tegen Go Ahead Eagles en Benfica. Bart Nieuwkoop heeft de afsluitende training niet met succes doorstaan. De rechtsback zit niet op de bank bij Feyenoord, wat vrijdagmiddag nog wel de verwachtingen waren.

Talent debuteert in wedstrijdselectie

Aymen Sliti behoort voor het eerst tijdens een officiële wedstrijd tot de wedstrijdselectie van Feyenoord. De 18-jarige linksbuiten is het volgende talent dat op termijn zijn debuut kan maken in het eerste elftal. Sliti speelt zijn wedstrijden in Feyenoord Onder 21 en wist dit seizoen in vier duels drie keer te scoren. De linkspoot speelde ook twee duels in de Youth League.

Sliti heeft twee keer een contract getekend bij Feyenoord en ligt nu vast tot medio 2026 in De Kuip. ''Aymen valt het beste te typeren als een snelle, creatieve, linksbenige buitenspeler met een hoog rendement in het scoren van doelpunten en het geven van assists'', waren de woorden van toenmalig hoofd jeugdopleiding Rini Coolen tijdens zijn contractverlening. Sliti is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Feyenoord en is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Twente.

Opstelling Feyenoord

Wellenreuther; Read, Beelen, Hancko, Bueno; Hwang, Timber, Milambo; Osman, Carranza, Paixão.

Wissels Feyenoord

Bijlow, Andreev, Trauner, Mitchell, Gonzalez, Smal, Zerrouki, Nadje, Hadj Moussa, Sliti, Ivanušec.

Afwezig Feyenoord

Immagine dell'articolo:Opstelling Feyenoord: Read, Beelen en Carranza in de basis
Visualizza l' imprint del creator