FR12.nl

·27 ottobre 2024

Sterk Feyenoord zet goede vorm voort en wint ook in Galgenwaard

Immagine dell'articolo:Sterk Feyenoord zet goede vorm voort en wint ook in Galgenwaard

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen FC Utrecht vrij eenvoudig weten te winnen. De Rotterdammers kwamen verdedigend amper in de problemen en legden enkele fraaie aanvallen op de mat. Het duel tegen de nummer twee van de Eredivisie werd door doelpunten van Julián Carranza en Quinten Timber met 0-2 gewonnen.

Feyenoord begon de wedstrijd met enkele wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van SL Benfica. Ueda en Lotomba waren niet fit en werden vervangen door Carranza en Read. Verdediger Trauner werd gespaard, waardoor Beelen speelde tegen FC Utrecht. De eerste fase was nadrukkelijk voor de thuisploeg, maar Feyenoord kwam daarbij niet in de problemen. De eerste goede aanval was direct raak voor de Rotterdammers.

Emoties bij Carranza, die zijn doelpunt opdraagt aan oud-ploeggenoot Holden Trent. De Amerikaanse doelman overleed zaterdag op 25-jarige leeftijd. 🕊️❤️

Carranza stond op de goede plek na een afgemeten voorzet van Bueno, de Spanjaard die zijn goede spel ook in de Galgenwaard moeiteloos voortzette. Na het openingsdoelpunt van Feyenoord dicteerden de Rotterdammers het spel. FC Utrecht kwam amper tot grote kansen, en het eerste schot op doel van de thuisploeg kwam pas in de 36e minuut. Ondanks het veldoverwicht werd er in de eerste helft geen tweede doelpunt meer gemaakt door Feyenoord.

Vlak na rust verzuimde Ibrahim Osman de score voor Feyenoord te verdubbelen. Na een fraaie aanval was de rechtsbuiten het eindstation. Zijn aanname was niet goed, en hij haalde vervolgens onbehouwen uit. Feyenoord bleef gedisciplineerd spelen en kwam sterk uit de kleedkamer, wat resulteerde in een doelpunt van Quinten Timber. De middenvelder speelde zichzelf goed vrij en haalde hard uit in de hoek. Timber schoot de uitploeg daarmee verdiend op een 0-2 voorsprong.

Het laatste half uur sloeg de vermoeidheid toe bij Feyenoord. Na een zware wedstrijd in Portugal en het gemis aan speelminuten bij Carranza werd het spel slordig. Voor Feyenoord was het mooi meegenomen dat veel spelers bij FC Utrecht niet in de wedstrijd zaten, waardoor de schade achterin beperkt bleef. Met de inbreng van Zerrouki, Hadj Moussa, Smal en Ivanušec wilde Priske de controle over de wedstrijd behouden. Dankzij een sterk spelende Read bleef de 0-2 tot en met het eindsignaal op het scorebord staan.