Ajax kan José Mourinho pijn doen met winterse komst van Ansu Fati | OneFootball

Ajax kan José Mourinho pijn doen met winterse komst van Ansu Fati | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 de outubro de 2024

Ajax kan José Mourinho pijn doen met winterse komst van Ansu Fati

Imagem do artigo:Ajax kan José Mourinho pijn doen met winterse komst van Ansu Fati
Imagem do artigo:Ajax kan José Mourinho pijn doen met winterse komst van Ansu Fati

© IMAGO

Ansu Fati zit op een zijspoor bij Barcelona. Voor José Mourinho en Fenerbahçe de ideale kans om hun gelederen te versterken met de komst van de 21-jarige aanvaller. Volgens AS mikt de Turkse topclub op een huurdeal, maar is een overstap naar Istanbul het beste voor Fati? Volgens de data van SciSports lijkt Ajax ook te moeten informeren bij Barcelona voor de buitenspeler.


Vídeos OneFootball


Barcelona zag Fati afgelopen zomer terugkeren na een verhuurperiode bij Brighton & Hove Albion. Door een voetblessure moest de tienvoudig Spaans international de eerste vijf competitieduels aan zich voorbij laten gaan, maar de daaropvolgende wedstrijden bleef zijn inbreng onder Hansi Flick ook beperkt. Fati kwam niet verder dan drie invalbeurten. De drie duels voor zijn rentree bij Barcelona zat hij zelfs negentig minuten lang op de bank.

Fati had bij zijn terugkomst waarschijnlijk gehoopt op een nieuwe kans onder Flick, die afgelopen zomer het stokje overnam van Xavi Hernandez. De concurrentie in de voorhoede van Barcelona is echter moordend met de uitmuntende Raphinha, het supertalent Lamine Yamal en supersub Ferran Torres, die allen voorlopig de voorkeur krijgen boven Fati.

Mourinho hoopt Fati te verlossen van zijn gebrek aan speeltijd bij Barcelona, zo luidt de laatste berichtgeving uit Spanje. Fenerbahçe wil komende winter toeslaan bij los Blaugrana en mikt naar verluidt op een huurovereenkomst. De verwachting is dat Mario Branco, sportief directeur van Fenerbahçe, spoedig om tafel zal gaan met het management van Fati.

Volgens de data van SciSports heeft Ajax echter betere papieren voor de komst van Fati. De Career Advice Tool van het data-analysebureau laat zien dat de talentvolle dribbelaar een Club Fit van liefst 88 heeft met de Amsterdammers. De speelwijze en formatie die Francesco Farioli hanteert past perfect bij Fati, die in de Johan Cruijff ArenA voldoende uitzicht heeft op speeltijd.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Voor Ajax zou Fati ook uitkomst kunnen bieden, daar de Amsterdammers met Mika Godts slechts één linksbuiten in hun selectie hebben. Na het late vertrek van Steven Bergwijn naar Al-Ittihad slaagde technisch directeur Alex Kroes er niet in om een vervanger aan te trekken. Met een Skill van 72,2 zou Fati direct de beste buitenspeler zijn bij Ajax. Hij wordt daarmee veel hoger ingeschat dan onder anderen Bertrand Traoré en Steven Berghuis met respectievelijke Skills van 65,9 en 64,1.

Saiba mais sobre o veículo