Erik ten Hag hoort vraagprijs van Barcelona voor Frenkie de Jong | OneFootball

Erik ten Hag hoort vraagprijs van Barcelona voor Frenkie de Jong | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 de outubro de 2024

Erik ten Hag hoort vraagprijs van Barcelona voor Frenkie de Jong

Imagem do artigo:Erik ten Hag hoort vraagprijs van Barcelona voor Frenkie de Jong
Imagem do artigo:Erik ten Hag hoort vraagprijs van Barcelona voor Frenkie de Jong

© IMAGO

Manchester United heeft de interesse in Frenkie de Jong nieuw leven ingeblazen, bevestigen Spaanse media. De 27-jarige middenvelder van Barcelona werd de afgelopen twee zomers ook al in verband gebracht met de gevallen topclub. In Manchester zou hij herenigd kunnen worden met Erik ten Hag, de trainer onder wie hij bij Ajax doorbrak.


Vídeos OneFootball


Ten Hag realiseert zich naar verluidt dat hij de teamdynamiek moet veranderen om zijn baan te behouden. United is in het derde seizoen van de Nederlandse coach bezig aan de slechtste seizoenstart aller tijden. The Red Devils staan na acht wedstrijden twaalfde, met nu al tien punten achterstand op koploper Liverpool.

Om het tij te keren, hoopt Ten Hag op de winterse komst van De Jong. De Nederlander, die tot medio 2026 vastligt in het Spotify Camp Nou, maakte 1 oktober zijn rentree voor Barcelona tegen Young Boys (5-0) na maandenlang blessureleed. De spelverdeler wordt nog altijd gezien als een belangrijke speler in Catalonië, maar door zijn hoge salaris en de moeilijke financiële situatie van de club staan de beleidsmakers van Barcelona niet onwelwillend tegenover een vertrek.

De Jong besloot tijdens de coronapandemie een deel van zijn salarisuitbetaling uit te stellen en is daarom nu een van de grootverdieners bij Barça. De club hoopt daarom bij een eventuele verkoop van de 54-voudig international ook dat er een akkoord bereikt kan worden over diens achterstallige salaris. De vraagprijs ligt naar verluidt tussen de zestig en zeventig miljoen euro.

United investeerde afgelopen zomer ook al flink in de selectie met de komst van onder anderen Leny Yoro, Noussair Mazraoui, Manuel Ugarte en Matthijs de Ligt. Yoro, die met een transfersom van 62,5 miljoen euro de grootste aankoop was, heeft door een gebroken teen echter nog geen minuut gespeeld voor de gevallen topclub. Sport meldde eerder al dat Ten Hag daarom bij de clubleiding aandringt op de winterse komst van De Jong.

Saiba mais sobre o veículo