Farioli krijgt complimenten uit onverwachte hoek: 'Ze gaan zeker meedoen' | OneFootball

Farioli krijgt complimenten uit onverwachte hoek: 'Ze gaan zeker meedoen' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 de outubro de 2024

Farioli krijgt complimenten uit onverwachte hoek: 'Ze gaan zeker meedoen'

Imagem do artigo:Farioli krijgt complimenten uit onverwachte hoek: 'Ze gaan zeker meedoen'
Imagem do artigo:Farioli krijgt complimenten uit onverwachte hoek: 'Ze gaan zeker meedoen'

© IMAGO

Francesco Farioli heeft in zijn eerste maanden bij Ajax een uitstekende indruk achtergelaten. De 35-jarige oefenmeester staat na zes gespeelde duels op een vijfde plaats en heeft ook goede zaken gedaan in de competitiefase van de Europa League. Farioli kan daarom rekenen op lovende woorden van Mario Been, die ziet dat de jonge coach zijn stempel aan het drukken is binnen Ajax.


Vídeos OneFootball


Ajax stelde Farioli aan na twee magere seizoenen met veel trainersmutaties. Na de succesvolle periode onder Erik ten Hag nam Alfred Schreuder het stokje over, maar hij kreeg het niet aan de praat en werd ontslagen. John Heitinga mocht het seizoen afmaken en werd vervolgens afgelost door Maurice Steijn. Laatstgenoemde hield het nog geen half jaar vol, waarna John van 't Schip aan het roer kwam voordat Farioli de touwtjes in handen kreeg.

Been ziet de impact van Farioli bij Ajax. "Hij heeft in Amsterdam best wel wat teweeg gebracht", begon de oud-Feyenoorder lovend over Farioli. "Als je ziet hoe fit het elftal is. Ze willen en je hoort de spelers zeggen dat ze allemaal achter de trainer staan op basis van het plan dat hij ze meegeeft. Het is allemaal duidelijk voor iedereen."

Farioli heeft volgens Been ook een team gesmeed waarin de juiste combinatie tussen ervaring en talent aanwezig is. "Ik vind dat wel iets. Van niets naar de vijfde plek en ze gaan gedurende dit seizoen zeker meedoen", aldus Been. "Ook kijkend naar hun selectie, want er is voldoende uitgegeven. Er is enorm veel ervaring met Wout Weghorst en Jordan Henderson en Steven Berghuis komt weer terug. Hij is een jongen met enorm veel kwaliteiten. Ik vind het erg knap."

Ajax werd onder Farioli pas twee keer verslagen. In competitieverband lukte het NAC Breda (2-1) en in de Europa League-kwalificatieronde wist Panathinaikos met 0-1 te winnen, maar de Amsterdammers schakelden de Grieken uiteindelijk uit na strafschoppen. De laatste tweede Eredivisie-duels werden gewonnen tegen respectievelijk RKC Waalwijk (0-2) en FC Groningen (3-1) en ook in de Europa League-groepsfase is Ajax nog ongeslagen na een overwinning op Besiktas (4-0) en een gelijkspel tegen Slavia Praag (1-1).

Saiba mais sobre o veículo