Krabbendam: 'Een enorm goede versterking, Feyenoord heeft dit uitstekend opgelost' | OneFootball

Krabbendam: 'Een enorm goede versterking, Feyenoord heeft dit uitstekend opgelost' | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28 de outubro de 2024

Krabbendam: 'Een enorm goede versterking, Feyenoord heeft dit uitstekend opgelost'

Imagem do artigo:Krabbendam: 'Een enorm goede versterking, Feyenoord heeft dit uitstekend opgelost'
Imagem do artigo:Krabbendam: 'Een enorm goede versterking, Feyenoord heeft dit uitstekend opgelost'

© Videostill VI

Martijn Krabbendam is zeer te spreken over het spel van Hugo Bueno. De linksback wordt dit seizoen door Feyenoord gehuurd van Wolverhampton Wanderers. Bij de Rotterdammers heeft hij de taak om de geblesseerde Quilindschy Hartman te vervangen en dat doet hij vooralsnog met verve, vindt de Feyenoord-watcher.


Vídeos OneFootball


In een video van Voetbal International wordt gevraagd wie van de aanwinsten het meeste indruk maakt op Krabbendam. "Bueno, zonder twijfel", antwoordt de journalist gedecideerd. "Dat is een speler die Feyenoord op alle fronten sterker maakt. Je zag het al bij zijn debuut tegen PEC Zwolle (1-5 winst, red.). Toen leverde hij een puntgave voorzet waar meteen uit werd gescoord."

De 22-jarige Spanjaard raakte daarna geblesseerd en dat had zijn weerslag op het spel van Feyenoord, zag Krabbendam. In de vier wedstrijden dat Bueno niet speelde speelde Feyenoord twee keer gelijk, terwijl met 0-4 werd verloren van Bayer Leverkusen en met 2-0 werd gewonnen van NAC Breda. "Hij kwam terug tegen NEC en sindsdien heeft Feyenoord geen wedstrijd meer verloren. Dat heeft ook te maken met het feit dat ze met hem en Igor Paixão aan de linkerkant uitstekend kunnen opbouwen."

"Bueno is in staat om met zijn inzicht en techniek diep te spelen. Paixão zakt dan wat in", legt de verslaggever uit. "Maar hij is ook in staat om te verdedigen op lijn. Hij is ook een speler die niet snel onder de indruk is als je hem de bal geeft en hij onder druk wordt gezet. Dan vindt hij ook de juiste oplossingen. Hij is snel, heeft een individuele actie, een uitstekende inspeelpass en heeft al drie assists achter zijn naam staan. Daarmee is hij de eerste verdediger die drie assists levert in zijn eerste vijf competitiewedstrijden."

"In alle opzichten is hij een enorm goede versterking", concludeert Krabbendam. "Als je Quilindschy Hartman mist, toch een belangrijke speler voor Feyenoord, ook in de opbouw en de aanval... Feyenoord heeft dit uitstekend opgelost en een fitte Bueno maakt echt het verschil voor Feyenoord. De scouting heeft dat goed gezien met Bueno door hem op tijd te halen als vervanger van Hartman. Ze hebben Gijs Smal wel, maar dat is een twaalfde man, een stand-in. Die kun je zonder problemen inbrengen tegen FC Utrecht (dat zondag met 0-2 verloor van Feyenoord, red.), dan doet hij gewoon zijn werk. Maar echt het verschil maken, aan de bal en zonder bal, dan is Bueno absoluut een toegevoegde waarde."

Saiba mais sobre o veículo