Pierre van Hooijdonk velt verrassend oordeel over Brian Priske | OneFootball

Pierre van Hooijdonk velt verrassend oordeel over Brian Priske | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 de outubro de 2024

Pierre van Hooijdonk velt verrassend oordeel over Brian Priske

Imagem do artigo:Pierre van Hooijdonk velt verrassend oordeel over Brian Priske
Imagem do artigo:Pierre van Hooijdonk velt verrassend oordeel over Brian Priske

© NOS

Pierre van Hooijdonk houdt ondanks de tegenvallende resultaten van Feyenoord vertrouwen in trainer Brian Priske. De Rotterdammers speelden in zeven speelronden in de Eredivisie liefst vier keer gelijk. Daardoor staat de club nu op de zesde plaats. Twee seizoenen geleden werd Feyenoord landskampioen en afgelopen voetbaljaargang eindigde men in het laatste jaar onder Arne Slot op de tweede plaats.


Vídeos OneFootball


"Priske heeft bij mij veel meer vertrouwen dan hij krijgt van de supporters", zegt Van Hooijdonk in gesprek met Voetbal International. "Ik snap ze ook wel, want er komt een stukje emotie bij kijken. Maar ik zie ook wel dat de selectie een stuk minder sterk is dan vorig jaar. En dat is dun aangezet. Dat is hartstikke duidelijk. Dan kan je de trainer een hoop gaan verwijten, maar hij heeft wel te maken met verzachtende omstandigheden."

Imagem do artigo:Pierre van Hooijdonk velt verrassend oordeel over Brian Priske

© IMAGO - Brian Priske is sinds afgelopen zomer trainer van Feyenoord.

"Je kan hem eerder verwijten dat hij kiest voor Timon Wellenreuther in het doel, maar niet voor Justin Bijlow", vervolgt de oud-voetballer van onder meer Feyenoord, Benfica en Celtic. "Daar kan je nog boos om worden, want dat is zijn eigen keuze. Die huddle of dat veranderende systeem, dat zijn randzaken. Elke discussie daarover is eigenlijk onzin. Als Slots Feyenoord versterkt was geweest, dan had Priske gewoon zijn puntjes gepakt. Dan had je wat mogen eisen, maar dit is een verzwakte selectie. Dan moet je accepteren dat het minder is."

Daarnaast kampt Priske bij Feyenoord ook met flink wat blessures, ziet Van Hooijdonk. Hij benoemt dat Santiago Giménez, Calvin Stengs en Quilindschy Hartman allen niet inzetbaar zijn. "Dat zijn echt heel belangrijke spelers, met karakter, creativiteit en doelpunten. De vervangers? Nou, laten we het eens voorzichtig zeggen: die duwen deze jongens straks nog niet bepaald naar het bankie, hè?"

Bij Feyenoord zijn veel discussies geweest over de huddle, die inmiddels geschrapt is, en de formatie. Priske begon bij Feyenoord met 3-4-3, maar wisselde al snel weer terug naar de 4-3-3 die zijn voorganger hanteerde. "Geen enkele toptrainer houdt nog vast aan één systeem", zegt Van Hooijdonk erover. "Dat is niet meer van deze tijd. In Nederland zit dat zo verankerd in ons voetbalgesprek, maar zo belangrijk is het niet: 4-3-3, 3-4-3 of 4-4-2. Vooral wij maken ons daar knetterdol mee. Het gaat om de spelprincipes en die zijn niet veranderd."

Saiba mais sobre o veículo