PSV houdt alvast rekening met vertrek sterkhouder | OneFootball

PSV houdt alvast rekening met vertrek sterkhouder | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·17 de outubro de 2024

PSV houdt alvast rekening met vertrek sterkhouder

Imagem do artigo:PSV houdt alvast rekening met vertrek sterkhouder

Bij PSV gaat men ervan uit Jerdy Schouten binnenkort gaat vertrekken, zo schrijft Voetbal International. De controleur staat er bij verschillende grote clubs erg goed op, waardoor een transfer realistisch is. Doordat de Oranje-international eigenlijk onmisbaar is, zal PSV nu al moeten nadenken over een opvolger.

Schouten maakte in de zomer van 2023 de overstap van Bologna naar PSV, waar hij zich al snel ontpopte tot sterkhouder in het team van Peter Bosz. “Schouten is als intelligente controleur op het middenveld eigenlijk onmisbaar voor PSV”, schrijft Voetbal International. “Tegen Sporting tikte de international een heel hoog niveau aan en was hij met Flamingo dé uitblinker. Met Schouten in het team hoeft Bosz zich eigenlijk geen zorgen te maken over de organisatie in het veld. Die wordt door zijn controleur zorgvuldig bewaakt.”


Vídeos OneFootball


Toch zal PSV niet eeuwig van Schouten kunnen genieten, aangezien de middenvelder zich in de kijker heeft gespeeld bij verschillende grote Europese clubs, waaronder FC Barcelona. “Earnest Stewart zal daardoor inmiddels goed nadenken wie Schouten straks kan vervangen.” Een van de opties heeft Bosz met Joey Veerman al in zijn selectie. “Maar de 6-positie heeft zeker niet de voorkeur van de Volendammer.”

Ook Tygo Land zou op termijn de vervanger van Schouten kunnen worden. “Hoewel hem grote kwaliteiten worden toegedicht, is de middenvelder met achttien jaar ook nog erg jong. Bosz acht hem op dit moment nog niet klaar om een prominente rol in het eerste elftal van PSV te spelen.” Het lijkt dus aannemelijk dat de Eindhovenaren zich bij een vertrek van Schouten op de transfermarkt zullen melden.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

Saiba mais sobre o veículo