SL Benfica in actie met B-team in aanloop naar duel tegen Feyenoord | OneFootball

FR12.nl

·20 ottobre 2024

SL Benfica in actie met B-team in aanloop naar duel tegen Feyenoord

Immagine dell'articolo:SL Benfica in actie met B-team in aanloop naar duel tegen Feyenoord

Terwijl Feyenoord zaterdagavond de drie punten wist te pakken tegen Go Ahead Eagles, heeft ook de tegenstander van aanstaande woensdag geen fout gemaakt. SL Benfica won dankzij twee doelpunten van Jan-Niklas Beste redelijk eenvoudig van vierde divisionist Pevidém S.C.

In de derde ronde van het Portugese bekertoernooi had Benfica dus een gunstige tegenstander geloot. De ploeg uit Lissabon trof de ploeg uit het noorden van Portugal en begon aan de wedstrijd met een behoorlijk aantal andere spelers. Fredrik Aursnes begon bijvoorbeeld wel in de basis, maar verder ontbraken er negen spelers aan de aftrap ten opzichte van de laatste wedstrijd die de Portugese club speelde.

Na drie minuten kwam Benfica tegen Pevidém op voorsprong, maar het vervolg van de eerste helft was niet heel overtuigend. De ploeg van trainer Bruno Lage wist slechts twee grote kansen te creëren met schoten op de goal en ook het balbezit was maar iets meer dan vijftig procent. In de tweede helft lukte het de tegenstander van aanstaande woensdag ook niet om over de vierde divisionist heen te walsen, maar de voorsprong werd wel verdubbeld. Wederom vond Beste het net en dat was dan ook direct de eindstand.

Met één wedstrijd minder gespeeld staat SL Benfica in de nationale competitie momenteel op derde plek en is het in de achtervolging op stadsgenoot Sporting CP en FC Porto. In de Champions League is de ploeg wel uitstekend begonnen en vooral de 4-0 overwinning op Atlético Madrid zal bij Brian Priske voor de nodige aandacht zorgen.