Wellenreuther evenaart oud record van Treijtel | OneFootball

Wellenreuther evenaart oud record van Treijtel | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·20 ottobre 2024

Wellenreuther evenaart oud record van Treijtel

Immagine dell'articolo:Wellenreuther evenaart oud record van Treijtel

Timon Wellenreuther heeft zaterdagavond een bijzonder record geëvenaard, zo zocht RTV Rijnmond uit. Sinds zijn debuut voor Feyenoord op 5 februari 2023 verloor de Duitser geen van de 36 eredivisieduels die hij met de club speelde. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met Eddy Treijtel, die even lang ongeslagen onder de lat stond.

Van de 36 competitiewedstrijden die Wellenreuther met Feyenoord speelde, eindigde er acht wedstrijden in een gelijkspel. De andere 28 werden dus allemaal gewonnen, inclusief zaterdagavond tegen Go Ahead Eagles. Treijtel behaalde dit record begin van de jaren zeventig. De inmiddels 78-jarige Rotterdammer stond tijdens de bekerfinale van 1969 al in de basis, maar in zijn tweede seizoen kon hij beginnen aan het neerzetten van deze indrukwekkende reeks.


OneFootball Video


Treijtel en Wellenreuther hebben nog meer gelijkenissen. Terwijl de Duitse doelman onder Arne Slot begon als tweede doelman, kon hij mede door de blessures van Bijlow, onder Priske een vaste basisplaats veroveren. Hetzelfde gold voor de vijfvoudig international van het Nederlands elftal. Treijtel veroverde pas aan het einde van zijn eerste seizoen een plek onder de lat en kon die in zijn tweede seizoen voortzetten. De Rotterdamse doelman deed dit naar tevredenheid, maar moest voorafgaand aan de Europacup 1-finale zijn plek afstaan aan Eddy Pieters Graafland. Of Wellenreuther eenzelfde soort scenario gaat meemaken moet dit seizoen nog blijken.

Visualizza l' imprint del creator